Diego Ares & Casal Quartett

Serà el debut del clavicembalista al Palau de la Música Catalana

El proper dilluns, 21 de gener (20 h, Petit Palau), el clavicembalista Diego Ares debutarà al Palau de la Música Catalana juntament amb el Casal Quartett en un concert dedicat al pare Antoni Soler. L’esdeveniment, amb el qual s’inicia el cicle Palau Cambra d’aquesta temporada del Palau de la Música Catalana, commemora el mític concert al Palau del 24 de maig de 1936, a càrrec de Joan Gibert Camins i el Quartet Ibèric, que va ser clau en el procés de recuperació de la cultura musical catalana.

Diego Ares i el Casal Quartett interpretaran el Quintet en Fa major núm. 2 i el Quintet en Sol menor núm. 6 del pare Antoni Soler, nascut a Olot i que va fer carrera a El Escorial, tot convertint-se en un dels músics més importants de la península Ibèrica del segle XVIII. Completaran el concert, que estarà dividit en tres parts, com l’original de fa vuitanta-dos anys, Sonates per a clave sol de Soler, Anglés, Freixanet, Gallés, Ferrer, Rodríguez i Casanoves.

El clavicembalista Diego Ares, nascut a Vigo, ha ofert recitals per tot Europa i al Japó. Ha enregistrat per a Columna Música, Pan Classics i Harmonia Mundi. També ha impartit classes al Conservatori Superior de Trossingen (Alemanya) i a l’Acadèmia d’Estiu de Gstaad (Suïssa), i ha perfeccionat la tècnica amb les clavicembalistes Carmen Schibili i Genoveva Gálvez.

ElCasal Quartett és un conjunt jove alemany especialitzat en la interpretació amb criteris històrics. Fundat el 1996, va rebre formació del Carmina Quartet a Zuric, de l’Alban Berg Quartet a Colònia i de Walter Levin a Basilea. Ha ofert més de mil set-cents concerts. I ha col·laborat amb músics de la categoria de Martha Argerich, Clemens Hagen, Sol Gabetta, Emma Kirkby, Benjamin Schmid, Maurice Steger, Marcelo Nisinman o Christoph Prégardien. La formació ha guanyat els premis Echo Klassik (edicions 2010 i 2015), Pizzikato Award, Diapason Découverte i Diapason d’Or. El Casal Quartett ha estat nominat tres vegades al premi ICMA-Award, Deutsche Schallplattenpreis i American Grammy. El seu repertori abasta des de les primeres obres del segle XVII fins a la música contemporània dels compositors Dieter Ammann, Peteris Vasks o Krzysztof Penderecki, amb qui el quartet col·labora estretament.

Completaran el cicle Palau Cambra, el Trio Wanderer amb el programa “Trios nocturns de Schubert” (31 de gener); el Cuarteto Quiroga, que interpretarà obres de Haydn, Bartók, Ginastera i Juan Crisóstomo de Arriaga (12 de febrer); mentre que el 20 de març el violinista Abel Tomàs, el violoncel·lista Arnau Tomàs i el pianista Josep Colom interpretaran els haikus de Josep Maria Guix, compositor convidat aquesta temporada al Palau, juntament amb obres de Debussy i Ravel. I tancaran el cicle Palau Cambra el Quartet Casals i el violoncel·lista Alban Gerhardt el 19 de juny, amb el Quartet núm. 17, en Si bemoll major, KV 458, “la Caça” de W. A. Mozart i el Quintet en Do major, D. 956 de F. Schubert.

Diego Ares i el Casal Quartett commemoren el mític concert dedicat al pare Antoni Soler l’any 1936