20190211-Vespres-d'Arnadi

El proper dilluns, 11 de febrer (20 h, Sala de Concerts), l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, dirigida pel clavecinista Dani Espasa, protagonitzarà “Concerts bachians” al Palau de la Música Catalana, en el marc del cicle Palau Bach.

Un monogràfic del Bach concertant, inspirat en els seus inicis per l’stile concertato que s’havia gestat i desenvolupat a Itàlia. La formació obrirà el programa amb el Concert per a clavecí i orquestra núm. 1, en Re menor, BWV 1052. La segona peça que Vespres d’Arnadí interpretarà serà el Concert per a oboè i violí, en Re menor, BWV 1060R. I tancarà el programa el Concert de Brandenburg núm. 5, en Re major, BMV 1050, que inclou al final del primer moviment una formidable cadenza de 65 compassos “que converteix aquesta obra en l’embrió del que acabaria sent el concert per a piano i orquestra modern”, segons explica Xavier Chavarria en el programa de mà del concert.

Vespres d’Arnadí és una orquestra barroca creada el 2005 per Dani Espasa i Pere Saragossa. El conjunt ha actuat en importants sales i festivals d’Europa: Praga, Ostrava, Madeira, Sevilla, Santander, Santiago de Compostel·la, Madrid, Peralada, Torroella de Montgrí i Barcelona.

Per la seva banda, Dani Espasa, nascut a la Canonja (Tarragonès), ha treballat com a compositor, pianista i director musical d’espectacles de dansa, cinema, televisió i, sobretot, teatre. És director musical de la cantant Maria del Mar Bonet i col·laborador de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Després d’estudiar clavecí amb Béatrice Martin a l’ESMUC, va iniciar una intensa activitat amb grups de música barroca, renaixentista i medieval actuant en prestigiosos auditoris d’Europa, Amèrica i Àsia.

El concert també s’integra dins de l’Itinerari Obertura de l’Hivernacle del Palau. Aquest itinerari d’iniciació proposa quatre concerts al Palau amb quatre trobades prèvies a indrets singulars de la ciutat amb la finalitat d’apropar la música clàssica. Les quatre són a càrrec del divulgador musical Pere Andreu Jariod. Per als abonats a l’Itinerari Obertura, divendres 8 de febrer al restaurant Mirador del Palau de la Música Catalana, a les 19 h, es parlarà dels "Concerts bachians".

Dani Espasa dirigeix Vespres d’Arnadí en un monogràfic de Bach al Palau de la Música Catalana