PORTADA RMC 374-alta-detall-BLOG

Ja podeu llegir la Revista Musical Catalana núm. 374, corresponent als mesos de setembre-desembre de 2021, que es complementa, com és habitual, amb els continguts de la pàgina web i les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram de la publicació, que s’actualitzen permanentment.

Aquest nou número de la Revista Musical Catalana dedica la portada al Cosmos Quartet, un dels quartets més destacats de les últimes fornades de músics de cambra del país, que inicia aquest curs 2021-22 una residència de tres temporades al Palau de la Música Catalana. Albert Torrens entrevista als membres del quartet: Helena Satué i Bernat Prat, violins, Lara Fernández, viola, i Oriol Prat, violoncel, que expliquen com serà la residència que inclourà tres integrals, d’Anton Webern, Robert Schumann i Johannes Brahms, entre les obres més representatives per a aquesta formació dels segles XIX i XX.

El dossier està dedicat al cinquantenari de la mort del violinista i compositor Joan Manén, així com altres articles recorden altres efemèrides com el centenari de la mort de Déodat de Séverac, els 150 anys del naixement d’Amadeu Vives o les preparatius del 450è aniversari de Joan Carles i Amat. Altres continguts destacats d’aquest número són els articles que expliquen les temporades de concerts que acaben de començar al Palau de la Música Catalana, de la mà de la seva directora artística adjunta Mercedes Conde Pons, el Gran Teatre del Liceu i L’Auditori de Barcelona.

Com és habitual, la secció La Casa dels Cants recull l’activitat dels cors de la família de l’Orfeó Català i l’actualitat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. En aquesta ocasió s’inclou una entrevista a Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, poetes convidats aquesta temporada a la sala modernista,

Aquest número es completa, entre d’altres, amb seccions habituals: El compositor, dedicada a Saint-Saëns; Escenaris del mon, dedicada al Walt Disney Concert Hall a Los Angeles, der la mà de Marc Timón; Investigadors; i Melòmans, en què el poeta, editor i gestors cultural Àlex Susanna explica el seu gust musical.

Us convidem, doncs, a llegir aquest número 374 de la Revista Musical Catalana que podeu trobar als punts de venda habituals, o bé en versió digital a través del portal de premsa i revistes en català iQuiosc.cat.

També podeu escoltar la banda sonora d’aquest número a la llista d’Spotify que hem creat especialment per a l’ocasió.


Fotografia del Cosmos Quartet (portada RMC 374): ©Quim Roser

Cosmos Quartet, portada de la Revista Musical Catalana núm. 374