Conferència: 110 anys de la construcció del Palau de la Música Catalana, per Lluís Domènech i Girbau

Amb motiu de la inauguració de la l’exposició del Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) dedicada a la construcció del Palau de la Música Catalana, que va tenir lloc entre 1905 i 1908 fa 110 anys, l’arquitecte Lluís Domènech i Girbau va explicar com es va realitzar l’edifici ideat pel seu besavi Lluís Domènech i Montaner, per encàrrec de l’Orfeó Català, i les seves característiques arquitectòniques.

Prèviament, Mariona Carulla, presidenta de l’Orfeó Català, va donar la benvinguda als assistents i Marta Grassot, responsable del CEDOC, va explicar el contingut de l’exposició, que es va poder veure al Foyer del Palau del 6 de març al 15 de maig de 2018.

La mostra va incloure documents històrics, molts dels quals inèdits, com ara factures, contractes, correspondència, premsa i fotografies, i d’altres més moderns que expliquen el projecte de la construcció del Palau, tenint present la figura de l’Orfeó i els socis com a element impulsor. La mostra també va fer un repàs de les principals obres de restauració, ampliació i remodelació que s’iniciaren als anys quaranta, i que han anat transformant de manera significativa la part externa del Palau.

Conferència: 110 anys de la construcció del Palau de la Música Catalana