CAPPELLA MEDITERRANEA ©François de Maleissye

El pròxim dilluns, 8 de maig, la formació Cappella Mediterranea dedicarà un concert a la figura de Joan Manuel Serrat al Palau de la Música Catalana (Sala de Concerts, 20 h). La formació presenta De vez en cuando la vida, Joan Manuel Serrat y el Siglo de Oro, un àlbum en el qual la música de Serrat, arranjada per Quito Gato, comparteix espai amb Música callada de Mompou i ensalades i cançons de compositors dels segles XVII i XVIII, interpretades amb instruments d’època.

El conjunt estarà acompanyat per les sopranos Mariana Flores i María Hinojosa Montenegro, el contratenor David Sagastume, el tenor Valerio Contaldo, el baix Hugo Oliveira, dirigits per Leonardo García-Alarcón des de l’orgue i el clavicèmbal.

El concert prendrà com a punt de partida la cançó Tío Alberto per desplegar un seguit de records, poemes i cançons que ompliran la sala amb l’imaginari del cantautor de Barcelona. Paral·lelament, també s’apel·larà a l’impacte que va tenir la música de Serrat als països llatinoamericans. En aquest sentit, el director explica que amb les seves cançons “ens van fer estimar els nostres poetes sud-americans, com Carlos Guastavino, Mario Benedetti o Pablo Neruda. Joan Manuel Serrat formava part de la nostra vida i compartia les nostres emocions quotidianes. Tots els països ho van sentir així i va esdevenir molt aviat per a nosaltres un sinònim de llibertat i de la lluita contra els règims dictatorials”.

Cappella Mediterranea es va formar el 2005 amb l'objectiu de retornar als orígens dels ideals estètics dels grans músics del sud d'Europa. El conjunt explora els tres estils més importants del principi del segle XVII: el madrigal, el motet polifònic i l'òpera. L’originalitat i la qualitat de les seves interpretacions li han valgut el reconeixement internacional.

El concert forma part del cicle Palau Fronteres, un espai on la música clàssica i contemporània dialoga amb altres músiques i formats. Un cicle de frontera que ofereix noves perspectives de descoberta i gaudi.

(fotografia de Cappella Mediterranea ©François de Maleissye)

Cappella Mediterranea reinterpreta Joan Manuel Serrat en clau barroca al Palau de la Música Catalana