Canta amb l'Orfeó Català

Formar part de l’Orfeó Català és formar part d’un dels cors amateurs de més prestigi i història del país. Una oportunitat per entrar en una de les famílies corals de referència, amb temporades de gran prestigi i màxima exigència artística. 

Enguany el cor de l'Orfeó Català no convoca audicions per a nous cantaires per formar part de la plantilla, però obrim la possibilitat de formar part de la borsa de reforços, per a totes les cordes de sopranos, contralts, tenors i baixos. 

El límit d'edat per presentar-se a les proves d'ingrés a l'Orfeó Català és de 60 anys i el mínim és de 25 anys.

Inscripcions

Cal emplenar el formulari d’inscripció i enviar l’enregistrament a l'adreça següent: [email protected]

Contingut de les audicions

a) Interpretació d'una obra per a veu i piano de lliure elecció.

b) Interpretació de dues obres obligades.

  • Per a sopranos: "How beautiful are the feet of them" d'El Messies de Händel i An die Musik de Schubert en la tonalitat de Re major.
  • Per a mezzosopranos i contralts: "He shall feed his flock" (versió II fins al compàs 23) d'El Messies de Händel i An die Musik de Schubert en la tonalitat de Do major o Sib major.
  • Per a tenors: recitatiu "He was cut off" i ària "But Thou didst not leave" d'El Messies de Händel i An die Musik de Schubert en la tonalitat de Re major.
  • Per a barítons: "Herr Gott Abrahams" de l'oratori Elias de Mendelssohn i An die Musik de Schubert en la tonalitat de Do major.
  • Per a baixos: "O Isis und Osiris" de Die Zauberflöte de Mozart i An die Musik de Schubert en la tonalitat de Sib major.

c) Interpretació d'una melodia sense acompanyament, de lliure elecció. Pot tractar-se d'una cançó, d'una obra per a veu solista o d'una peça per a cor d'una durada mínima d'1 minut.

d) Lectura a vista d'una partitura coral.

e) Vocalització.

L'aspirant haurà de demostrar un bon nivell de preparació musical i, per sobre de tot, unes bones condicions vocals. No caldrà dur pianista.

Per a més informació


Telèfon: 93 295 72 22
[email protected]
www.palaumusica.cat

Organització interna

La plantilla de l’Orfeó Català integra un centenar de cantaires i pot arribar a ampliar-se fins a cent vint en les produccions de gran format. La dedicació a l’Orfeó dels seus membres és completament vocacional. Tots ells han superat una prova d’ingrés en la qual han demostrat tenir el nivell adequat de preparació musical i, sobretot, unes bones condicions vocals. Els components del cor són professionals de diversos àmbits, com ara la pedagogia, la medicina, la gestió cultural, la banca, administracions diverses, el món empresarial i el de la interpretació musical, entre d’altres.

La dinàmica de funcionament del cor es basa en una rutina de dos assaigs setmanals que tenen lloc al Palau de la Música Catalana.

El cor realitza uns vint-i-cinc concerts per temporada al mateix Palau i a diverses sales de concerts de Catalunya i d’arreu. La gran majoria de les activitats de l’Orfeó es duen a terme en  dates i horaris fora de la jornada laboral dels cantaires, però determinats projectes exigeixen esporàdicament que puguin deixar les seves feines durant uns dies.

Ritme de treball de l'Orfeó Català

L’Orfeó Català assaja els dimarts i dijous, de les 20.30 a les 22.30 h al Palau de la Música Catalana. El calendari d’activitats comença al setembre i acaba al juliol. Eventualment, en vigílies de concert, hi podrà haver assaigs amb orquestra en altres dies i horaris, que són anunciats amb la deguda antelació.

El calendari del curs es facilitarà amb total exactitud un cop superada la prova d’ingrés.

Formació

L’Orfeó Català proporciona als seus cantaires de plantilla una formació vocal i musical de qualitat i personalitzada. Un equip docent professional assumeix la formació dels cantaires, sota la supervisió del director i un equip artístic. 

L’equip de professors està format per Xavier Sans, Margarida Lladó, Glòria Coma, Elisenda Arquimbau, Oriol Rosés, Daniel Morales, Eulàlia Fantova i Ulrike Haller.

Temporada de concerts

L’Orfeó Català té una temporada d’11 mesos anuals. La seva activitat artística es vertebra amb els concerts que realitza dins els cicles del Palau de la Música Catalana, els concerts pels quals se’l contracta des d’altres auditoris, les gires que porta a terme dins i fora del territori espanyol, els concerts a cappella per les poblacions del país, el tradicional concert de Sant Esteve al Palau, juntament amb els altres concerts extraordinaris.