El divendres, 22 de març, a les 20.30 h, el cicle Palau 100 presenta un dels pianistes més apreciats arreu del món, András Schiff, que oferirà al Palau set de les 32 Sonates per a piano de Beethoven. Es tracta d'un retorn esperat de l'intèrpret hongarès a la sala modernista, amb un programa que inclou la cèlebre Sonata Clar de lluna. Schiff, guardonat amb nombrosos premis internacionals, ha presentat la integral de les 32 Sonates de Beethoven a 20 ciutats des del 2004.

Beethoven serà també el protagonista del concert que oferirà l'Orquestra Simfònica del Vallès dissabte, 23 de març, a les 19 h, en el cicle estable de la formació al Palau de la Música Catalana. Sota la direcció del seu titular, Rubén Gimeno, l'OSV interpretarà la Tercera Simfonia, "Heroica" de Beethoven, en la qual el compositor aconsegueix alliberar-se i trobar finalment el seu propi llenguatge simfònic: nou, èpic i dramàtic.

El concert de dissabte es completarà amb la fanfara Tres cavallers de la Terra Blanca de Vicent Pérez, peça guanyadora del Concurs de Fanfares 2012 organitzat per "la Simfònica", i el Concert per a oboè i orquestra de Richard Strauss. Una obra en què es comptarà amb l'oboista i músic de la formació Oscar Diago i que va ser composta per Strauss a l'edat de vuitanta-un anys, "un sol de primavera en l'hivern de la vida". També en aquesta ocasió l'equip creatiu del grup teatral Comediants, artista en residència de l'OSV, ajudarà a l'orquestra a donar nous colors escènics.

 

Beethoven protagonitza el concert de Palau 100 amb el pianista András Schiff i el de la Simfònica del Vallès