Exposició Antoni Llena1 (c)Eva Guillamet

Llena, artista plàstic convidat del Palau, dirigeix també un taller artístic adreçat a famílies

L’artista plàstic, escultor i gravador Antoni Llena (Barcelona, 1942) i artista plàstic convidat de la temporada 2018-19 del Palau de la Música Catalana, ha inaugurat avui l’exposició titulada “Senyals de fum des d’un subsol”. Una mostra que es podrà veure fins al 19 de març al Palau de la Música Catalana.

Una part dels dibuixos es pot visitar en un dels balcons del Foyer del Palau de la Música Catalana de manera gratuïta (de 10 a 23 h). La resta de l’exposició, que presenta més d’un centenar de dibuixos inèdits de Llena corresponents a dues sèries de la col·lecció SOS: senyals de fum des d'un subsol i també una escultura de la Sèrie Velletque videre (any 2000), està situada a la Sala Lluís Millet i es pot visitar gratuïtament amb l’entrada del concert o de la visita guiada.

Les creacions d’Antoni Llena són autèntiques arquitectures de paper d’equilibris impossibles, que ens remeten a un treball amb materials primaris i senzills, però que contenen una dimensió espiritual irrenunciable. Les seves propostes tenen una intensitat i una capacitat emotiva que resulten properes.

Taller El Palau amb un traç, amb Antoni Llena
A més, Antoni Llenadirigirà un taller creatiu adreçat a infants (a partir de 4 anys) i adults (24 de febrer, 10 i 12.30 h), que s’emmarca entre les activitats del cicle Concerts Familiars al Palau. Una proposta en que els assistents, acompanyats per l’artista, passejaran pel Palau per conèixer de prop les textures de l’edifici (ceràmica, vidre, fusta o ferro). L’activitat culminarà amb tots els participants dibuixant al mateix escenari de la Sala de Concerts la seva pròpia impressió del Palau. 

Es tracta d’un taller que empeny a imaginar un nou Palau, amb una nova mirada en la qual tot s’hi val: un traç, un grattage, un croquis, un calc, una forma, un retrat o un magma de colors.

Antoni Llena presenta “Senyals de fum des d’un subsol”, una exposició temporal al Palau de la Música Catalana