El proper dijous, 25 de setembre de 2014, a les 20.30 h, se celebrarà el concert inaugural de la temporada 2014-15 de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. El concert, que s’emmarca en el cicle Palau 100, presentarà la gran violinista Anne-Sophie Mutter, que acompanyada per l’Orquesta Nacional de España interpretarà el celebrat Concert per a violí i orquestra núm. 1 de Max Bruch, sota la direcció del peruà Miguel Harth-Bedoya. Es tracta d’una de les grans obres del repertori per a violí que destaca per l’equilibri entre virtuosisme i melodisme i que Mutter va enregistrar l’any 1981, amb només divuit anys, al costat de la Filharmònica  de Berlín i Herbert von Karajan.

Mutter és una de les grans figures internacionals que visitarà el Palau aquesta temporada. Distingida amb nombrosos guardons internacionals, aquesta violinista d’origen alemany, dotada amb una tècnica descomunal, es troba en plenitud absoluta, tal com demostren els seus compromisos artístics més recents, amb cites tan destacades com l’obertura de la temporada de la Simfònica de Pittsburg sota la batuta de Manfred Honeck el passat 13 de setembre o la participació al costat de la Berliner Philharmoniker i Sir Simon Rattle en la inauguració de la temporada del Carnegie Hall a Nova York l’1 d’octubre.

El concert del proper dia 25 presentarà també altres al·licients, com l’estrena de l’obra Bach im Himmel del compositor resident de la temporada del Palau, Bernat Vivancos, basada en el Preludi núm. 1 del primer recull de preludis i fugues que formen El clave ben temperat de Johann Sebastian Bach. “És una obra única en el sentit que mai abans no havia treballat i experimentat tant amb l’orquestra”, explica Vivancos. “És la meva visió de Bach, sense deixar de ser Bach”, clou el compositor.

En l’última part del concert, l’orquestra abordarà la reconeguda Simfonia núm. 9, en Mi menor, “del Nou Món” d’Antonín Dvořák, una de les tres peces que va compondre el músic txec durant la seva estada de tres anys als Estats Units.

La temporada 2014-15 es va iniciar el 7 de juliol de 2014 amb Daniel Barenboim al capdavant de l’Staatskapelle Berlin. Enguany la temporada del Palau inclou altres cites amb estrelles del panorama internacional, comGustavo Dudamel, Riccardo Muti, René Jacobs, Jonas Kaufmann, Krystian Zimerman, Murray Perahia o els duos Argerich-Kremer i Kavakos-Wang, entre d’altres.

Anne-Sophie Mutter protagonitza dijous el Concert Inaugural de la temporada 2014-15 de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana