El concert es retransmetrà en directe per streaming i gratuïtament a través de Palau Digital

 

#TornaremAlPalau

Dimecres que ve, 1 de juliol (Sala de Concerts, 21 h), el pianista i compositor Albert Guinovart inaugurarà el cicle Estiu al Palau amb què el Palau de la Música Catalana reprèn l’activitat concertística després de tres mesos i mig tancat a causa de la COVID-19. Guinovart, artista estimat del Palau, interpretarà obres de Chopin i Granados i obra pròpia que inclou l’estrena de Cinc novel·letes, compostes durant el confinament. El concert serà dedicat a les víctimes de la COVID-19 i a tot el personal mèdic i sanitari, i es podrà seguir en directe via streaming a palaudigital.cat i el Facebook del Palau.

La música d’Albert Guinovart ha anat teixint un llenguatge propi fet d’estil clàssic, modern i popular. La seva veu pianística transmet energia i sensibilitat, com les obres que interpretarà de Chopin i Granados, que van ser pianistes i compositors com ell, capaços de parlar directament a l’ànima.

Guinovart obrirà el recital amb la Fantasia-impromptu, op. 66 de Frédéric Chopin, seguida dels Valsos poètics d’Enric Granados i l’estrena de Cinc novel·letes, que Guinovart ha compost durant el confinament. Es tracta de cinc peces que desenvolupen algunes parts solistes de la cantata Els fills del segle, amb text de Miquel Desclot, que va compondre el 1994.

A continuació interpretarà Chopin, amb el Nocturn núm. 8, op. 27 núm. 2 i el Vals núm. 8, op. 64 núm. 3, i oferirà els Valsos poètics (en homenatge a Granados) obra del mateix Albert Guinovart. Clourà el recital novament amb Chopin, amb la Grande valse, op. 42. El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts i no hi haurà pausa.

Aquest serà el primer dels vint-i-dos concerts que formen el cicle Estiu al Palau, de l’1 de juliol al 15 de setembre, que excepcionalment ha ampliat la programació ja anunciada. Dotze concerts són noves propostes, programades amb la voluntat contribuir a la recuperació del sector cultural i donar suport als músics locals i per animar el públic a gaudir novament de la música en directe al Palau de la Música Catalana amb les màximes garanties de seguretat. El segon concert del cicle tindrà lloc dijous que ve, 2 de juliol (21 h), amb la soprano Serena Sáenz acompanyada pel pianista Ricardo Estrada. Podeu veure la programació sencera aquí.

 

Sobre Albert Guinovart

Albert Guinovart (Barcelona, 1962) és considerat un dels músics actuals més complets i polifacètics. La seva activitat professional es divideix entre la dedicació com a pianista de repertori, compositor (musicals, bandes sonores i abundant música simfònica de cambra, coral i orquestracions diverses) i docent.

Ha actuat per tot Europa, Sud-amèrica, els Estats Units, el Canadà, el Japó, el Pròxim Orient, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb diferents orquestres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato. La seva obra aconsegueix una gran connexió amb el públic. És conegut pels seus premiats musicals: Mar i cel, Flor de NitGaudíParadísLa vampira del Raval i Scaramouche, a més de composicions per a la televisió i el cinema. També ha compost les òperes Atzar i Alba eterna i el ballet Terra baixa.

Guinovart manté de fa temps una estreta relació amb el Palau de la Música Catalana i els cors de l’Orfeó Català. Va ser-ne compositor convidat la temporada 2017-18, en la qual es van programar una quinzena d’obres i l’estrena del seu Requiem, a càrrec del Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orquestra de les Illes Balears, i va actuar com a pianista solista i acompanyant. També va arranjar per a cor i piano sis cançons populars que l’Orfeó Català li encarregà i que va incloure als concerts de la seva gira per la Xina el 2018.

 

Protocol de seguretat i mesures preventives amb motiu de la COVID-19

El Palau oferirà al públic totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries per a la contenció i prevenció de la COVID-19 i hi anirà més enllà amb mesures extraordinàries per garantir que l’edifici sigui un espai lliure de coronavirus. Així, es mantindran les distàncies de seguretat entre els assistents, es vendrà un màxim d’un terç de l’aforament i l’ús de mascaretes serà obligatori per accedir al Palau. Es crearan protocols d’accés i de sortida del recinte, els concerts seran sense pausa, i amb els programes de mà descarregables des dels dispositius mòbils. Es desinfectaran els espais comuns abans i després de cada concert, es col·locaran càmeres termogràfiques (de temperatura corporal) en l’accés del públic en general, i marcadors de temperatura individual per als treballadors, artistes o proveïdors. Així mateix, s’han adquirit màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments; catifes higièniques desinfectants als accessos del Palau, per desinfectar les sabates; pantalles de seguretat als mostradors de Recepció, Seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants. Finalment i aprofitant l’aturada de l’activitat, s’han canviat els aparells climatitzadors de l’aire condicionat a fi d’optimitzar la purificació de l’aire dins la Sala de Concerts. Podeu consultar les mesures de seguretat i d’higiene en aquest enllaç.

Albert Guinovart inaugura el cicle Estiu al Palau el dimecres 1 de juliol