Alba Corral

El proper dimecres, 6 d’abril, a les 20 h, tindrà lloc al Petit Palau una actuació d’Alba G. Corral, artista visual convidada de les temporades 2020-21 i 2021-22 del Palau de la Música Catalana. Durant la performance audiovisual l’artista donarà vida a la gràfica creada per al catàleg del Palau de la Música Catalana en aquestes dues temporades, acompanyada de la música composta sota l’autoria de Namba, el seu alter ego. Desenvolupades amb codi de programació, imatges i composicions sonores retran homenatge a les dones que han actuat en aquesta institució al llarg de la seva història, entre les quals hi ha Wanda Landowska, Victòria dels Àngels, Maria Barrientos o Alícia de Larrocha. En aquesta ocasió Alba G. Corral ha creat també la música a partir de codi de programació, però emprant enregistraments de fragments de piano d’Alícia de Larrocha i de veu de Victòria dels Àngels: “He volgut retre homenatge a grans dones que han passat pel Palau”.

El mateix dimecres, prèviament al concert, a les 19 h, també s’inaugurarà, amb presència d’Alba G. Corral, una exposició audiovisual a la nova pantalla de led situada al Foyer del Petit Palau amb les obres que ha presentat durant aquestes dues temporades com a artista resident. L’exposició es podrà veure de manera gratuïta fins al juliol del 2022, diàriament de les 18 a les 24 h. L’acte d’inauguració, obert al públic, comptarà amb la presència de Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. “Els treballs audiovisuals de la mostra són la inspiració d’aquests dos anys que m’ha donat el Palau fent servir formes, colors del propi Palau i donant-hi moviment i imaginaris del propi edifici. Estan fets amb codi de programació, utilitzant Processing, un software obert”.

Les creacions d’Alba G. Corral s’han pogut veure en destacades ocasions al Palau de la Música Catalana, com en  les dues darreres edicions del concert de Sant Esteve o l’exitós Bach & forward, en què van coincidir dalt de l’escenari el pianista Marco Mezquida, l’organista Juan de la Rubia  i Alba G. Corral, per improvisar plegats sobre l’obra de J. S. Bach. El proper 14 de juny, es torna a programar aquest concert i el 7 de juliol, les creacions de l’artista visual es projectaran per darrera vegada a la temporada, al Petit Palau, amb motiu de la representació de l’òpera Mariana en sombras de García Demestres.

(una de les imatges creades per Alba G. Corral per a l’ocasió).

Alba G. Corral ofereix dimecres una performance audiovisual al Petit Palau i inaugura una exposició amb obra pròpia