Nascuda a Alcanar (1973), és una artista i dissenyadora gràfica que busca expressar la feminitat i exaltar la força, el caràcter i la capacitat de resiliència de les dones a través dels retrats pictòrics de dones anònimes que representen una identitat comuna. Les dones d’Adela Beltran Sancho evoquen, en la mirada, el foc interior i l’anhel de vida i transcendència de tantes dones silenciades per la Història.

Formada a Barcelona, va descobrir el seu impuls creatiu essent molt jove. Després de treballar durant molt de temps com a dissenyadora gràfica, els darrers anys la creació artística al llenç i amb l’ús de diverses tècniques que inclouen l’oli, l’acrílic, la cera i el collage amb diversos suports, com ara materials d’origen orgànic i també reciclat, ha envaït el seu espai creatiu. La temàtica principal de la seva col·lecció té la dona com a punt neuràlgic. Als seus quadres, els rostres femenins n’expressen els pensaments a través de la mirada dirigida cap a l’espectador. Adela Beltran vol representar totes aquelles dones desconegudes del passat que han tingut un paper essencial, malgrat ser anònimes, en l’esdevenir de la Història. Dones fortes, valentes i empoderades. Dones que formen part del present a través de les generacions d’homes i dones que han anat transmetent una herència genètica, però també una actitud davant la vida.

Adela Beltran és vicepresidenta de la Fundació Úniques, organització que impulsa l’art de dones artistes dels Països Catalans, amb seu a Barcelona.

Adela Beltran Sancho