Estrena de l'Oratori de Nadal al PMC (autor desconegut) R3707_001-detal

El desembre del 1969 s’oferia per primera vegada al nostre país, i també a l'Estat espanyol, la primera audició completa d’una de les grans obres corals de Johann Sebastian Bach: el Weihnachts-Oratorium, és a dir, l’Oratori de Nadal.

Podeu llegir a la pàgina web de la «Revista Musical Catalana» un interessant i extens article de Pere Andreu Jariod sobre aquesta primera audició completa de l’Oratori de Nadal a càrrec de l’Orfeó Català, que dirigia Lluís Maria Millet, al Palau de la Música Catalana.

Les sis cantates que integren l’Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach es van interpretar per fi juntes al Palau de la Música Catalana, en tres concerts que van tenir lloc els dies 22 i 26 de desembre de 1969 i l’1 de gener de 1970. 

Lluís Maria Millet va dirigir el conjunt, format pels seus cantaires –els de l’Orfeó Català– i els músics de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, a més d’un quartet de solistes vocals integrat per cantants especialistes en aquest tipus de repertori: la soprano Ursula Buckel, la contralt Meriel Dickinson, el tenor Wilfrid Jochims i el baix Benjamin Luxon (inicialment s’hi havia anunciat Simon Estes).

El director de l’Orfeó Català, Lluís Maria Millet, amb els solistes vocals. D’esquerra a dreta: Benjamin Luxon, Meriel Dickinson, Lluís Maria Millet, Ursula Buckel i Wilfrid Jochims. © Bosch-CEDOC, Centre de Documentació de l’Orfeó Català

50 anys de l’estrena de l’‘Oratori de Nadal’ de J. S. Bach al Palau