Simfònics al Palau-imatge temporada 2022-23
  • La temporada 22/23 del cicle “Simfònics al Palau” arrenca el proper 24 de setembre amb la “Simfonia del Nou Món” de Dvorák, un programa que també inclou el seu Concert per a violoncel i orquestra interpretat per Anastasia Kobekina. Dirigit per Andrés Salado, donarà la benvinguda a la 27a temporada del cicle que aquest any presenta 14 concerts.
  • Una coproducció de l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana amb els valors que comparteixen ambdues entitats: esperit innovador en els formats, aposta pel talent local, obres d’autor i diàleg amb altres disciplines artístiques.
  • Clàssics del repertori com Dvorák, Beethoven, Mozart, Txaikovski, Ravel o Falla, amb d’altres compositors del S.XX com Bernstein, Goldsmith o John Williams entre altres, dues òperes en coproducció amb la Fundació Òpera a Catalunya i un concert de Vespres d’Arnadí amb Xavier Sabata.

Simfònics al Palau: innovació, proximitat i qualitat

El cicle Simfònics al Palau ha esdevingut una realitat amb identitat pròpia després de 27 anys ininterromputs oferint una programació innovadora en formats i continguts, propera al públic, apostant pel talent local, emergent i de qualitat. Un cicle que és possible gràcies a la complicitat del públic que segueix creixent any rere any i al suport del principal col·laborador de l’orquestra: la Fundació Banc Sabadell.

Un camí que continua donant els seus fruits: malgrat la reducció d’aforaments en la primera part de la temporada anterior, el públic ens ha continuat fent confiança i ha superat el 75% d’ocupació de la sala de concerts del Palau en més de 6 ocasions. El cicle va reunir un total de 15.915 assistents, amb una ocupació mitjana de públic del 74%.

Música clàssica, música romàntica, música contemporània, música barroca, música de cinema, música coral, música americana i òpera.

Això és el que proposa l’Orquestra Simfònica del Vallès amb Xavier Puig al capdavant: programes on totes les sensibilitats s’hi puguin sentir convocades, amb artistes consolidats i talent del país, convidats del panorama internacional i un increment de la presència de dones, tant de solistes com de directores. Aquesta temporada, sota el lema “L’has de viure”, prometem molta emoció i un gaudi compartit entre orquestra i públic.

La Simfonia del Nou Món, de Dvorák, tret de sortida a la temporada

El 24 de setembre de 2022 s’inaugura la 27a temporada del Cicle Simfònics al Palau amb un programa dirigit per Andrés Salado que, a més de la Simfonia núm. 9 “del Nou Món” d’Antonin Dvorák, inclou el seu Concert per a violoncel i orquestra, interpretat per Anastasia Kobekina, que amb un ampli repertori que va des de la música barroca fins a la contemporània, amb instruments moderns i d'època, s'ha consolidat com una de les violoncel·listes més emocionants de la nova generació; obrirà el programa l’Andante Moderato de Florence Price, considerada la primera dona afroamericana en ser reconeguda compositora clàssica.

Talent jove local, obres d’autor i cites amb temàtica pròpia

La temporada continua amb una obra exigent: La Patètica de Txaikovski (08/10/22) i el seu Concert per a piano núm. 1, interpretat per Elia Cecino, guanyador del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes. A més, s’oferirà l’estrena absoluta de Cyberpreludi, una nova composició de Ferran Cruixent, obra d’encàrrec del Palau de la Música Catalana en col·laboració amb l’OSV. Un programa espectacular de música russa i catalana, que combina classicisme i contemporaneïtat dirigit per Xavier Puig.

Com ja és habitual, la nostra proposta d’òpera al Palau inclou les produccions de la Fundació Òpera Catalunya en versió concert escenificat: Don Giovanni de W. A. Mozart (05/11/22) dirigit per Daniel Gil de Tejada i Madama Butterfly de G. Puccini (25/02/23) dirigit per Sergi Roca, amb el repartiment al complet de la producció operística i el Cor d’Òpera de Sabadell.

Aquesta temporada tornem a comptar amb el talent del pianista menorquí Marco Mezquida (25/03/23). En aquesta ocasió, estrenarà una nova composició per a piano i orquestra. A més escoltarem peces de Bernstein (Obertura Candide i West Side Story) i Ellington (Sophisticated Lady) en una cita imprescindible de música americana i jazz català-menorquí, dirigida per Victor Pablo Pérez.

Són signes d’identitat de l’OSV, el seu afany per oferir programes diferents, combinant el marc simfònic amb altres expressions artístiques. Enguany l’orquestra presenta dues noves propostes amb la fórmula de l’èxit d’anteriors anys: el concert de bandes sonores Homenatge a Ennio Morricone & Nino Rota (19/11/22 i 3/12/22) amb l’actor de doblatge Salvador Vidal i la participació de la Coral Cantiga, sota la direcció de Rubén Gimeno; i un programa de música de cinema on les protagonistes són les dones: Grans heroïnes del cinema (04/02/23), amb l’actriu Mercè Montalà (veu de Sigourney Weaver, Meryl Streep, Sharon Stone o Julia Roberts, entre d’altres), dirigit per Virginia Martínez. Dues propostes destinades al gran públic que sempre tenen molt bona acollida.

Una altre proposta on cedim espai al talent de casa és el concert que oferirà el contratenor Xavier Sabata amb la formació Vespres d’Arnadí, amb un programa barroc titulat inVisibili que inclou obres d’Albinoni, Bononcini, Lotti, Ristori, Porta, Gasparini, Porpora, Mancini, Giacomelli i Sarro (29/04/23).

Una programació amb noms propis

El cicle d’enguany compta també amb grans solistes i talents internacionals i convidarà en la doble vessant de violí solista i direcció a Julian Rachlin que interpretarà al costat de Sarah McElravy la Simfonia concertant de W.A. Mozart i peces de Berezovski i Martines, a més de dirigir i interpretar juntament amb l’orquestra la Simfonia núm. 41 “Júpiter” de Mozart (13/05/23).

Bolero de Ravel (21/01/23), serà el concert que obrirà l’any amb la participació del solista de contrabaix Edicson Ruiz que oferirà el Concert per a contrabaix d’E. Oscher, sota la direcció d’Andrés Salado, en un programa de ritme i síncopa que inclou l’Obertura Libertadores de O. Navarro i el Sensemayá de S. Revueltas.

Un altre dels programes destacats i més eclèctic de la temporada és El amor brujo de Manuel de Falla (18/03/23). Sota la direcció de Xavier Puig, revisitarem les peces de Gerhard, Holmes, Granados i Garcia Lorca dedicades a la música espanyola amb la participació de la cantaora Joana Jiménez, les castanyoles de Belén Cabanes i les narracions de Jordi Brau.

Beethoven també hi serà present en una ocasió, com a cloenda de la temporada: la Novena de Beethoven (27/05/23), sota la direcció de Marzena Diakun (actual titular de la ORCAM) amb la participació de l’Orfeó Català (Pablo Larraz, director) i les veus solistes de Maria Hinojosa, Marta Valero, Marc Sala i Josep-Ramon Olivé.

L’OSV en gira

Finalment aquesta temporada, les propostes en gira de la temporada són el Festival de valsos i danses (17/12/22) dirigit pel nostre titular Xavier Puig, amb la participació de la soprano Sara Bañeras, amb un programa tradicional de valsos i polques; i el concert final de gira de Setmana Santa, que enguany proposa la cantata Carmina Burana de C. Orff (15/04/23) que realitzarà sota la batuta de Xavier Puig, amb la participació dels solistes Assumpta Mateu (soprano), Jordi Domènech (contratenor), Toni Marsol (baríton), la percussió de Kai Strobel i una àmplia representació del món coral del país: Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Cor Ciutat de Tarragona, Orfeó Manresà, Cor Aglepta, Cor d’homes d’Igualada, Coral Mixta d’Igualada i Orfeó Balaguerí.

Podeu veure AQUÍ tota la temporada 2022-23 de Simfònics al Palau

27a temporada Simfònics al Palau 2022-23. L’has de viure!