El proper dilluns, 20 de març (20.30 h, Sala de Concerts), torna la Palau de la Música Catalana la carismàtica i brillant virtuosa del teclat Yuja Wang. Després de l’esplèndida interpretació de la Simfonia Turangalila al costat de Gustavo Dudamel la temporada passada, Wang oferirà enguany un recital amb obres de F. Chopin i J. Brahms. Lloada pel seu carisma i una presència escènica captivadora, és així mateix aclamada pel control absolut de la tècnica i unes interpretacions lluminoses, clares i fresques. Aquest concert de Palau Piano s’emmarca en una gira en solitari de la pianista per diverses ciutats europees.

El concert començarà amb els Preludis op. 28 de Chopin, escrits durant la seva estada a l’illa de Mallorca inspirats en El clave ben temperat de Bach, de qui va ser profund estudiós i admirador; per això la petjada que Bach deixa en la seva música esdevé permanent. D’altra banda aquests preludis són el millor exemple de la melangia transformada en música i mostren l’univers interior del cèlebre compositor polonès.

A la segona part oferirà les Variacions i fuga sobre un tema de Händel en Si major, op. 24 de Brahms, obra predilecta del mateix compositor i de Clara Schumann, a qui les va oferir com a regal d’aniversari. En aquesta obra la fuga actua com una mena de compendi de totes les variacions precedents i l’ús de tècniques com la inversió i l’augmentació del subjecte (el tema de la fuga) demostren el seu estudi aprofundit de les tècniques contrapuntístiques de Bach.

Aplaudida pel públic i valorada per la crítica des dels inicis, Yuja Wang (Pequín, 1987) començà les classes de piano als sis anys i completà els estudis al Conservatori de Pequín, al Mont Royal College de Calgary i al Curtis Institute de Filadèlfia. Va debutar amb la Simfònica de Boston el 2007 substituint Martha Argerich com a solista, i des d’aleshores la seva presència és habitual amb les orquestres més destacades d’arreu del món i ha tingut el suport de directors destacats com Gustavo Dudamel, Michael Tilson Thomas i Claudio Abbado. També es dedica a la música de cambra i al recital i actua als auditoris i en festivals de tot el món. Artista exclusiva de Deutsche Grammophon des del 2009, fins ara ha realitzat tres discos en solitari i dos amb orquestra i ha aconseguit dues nominacions als premis Grammy. Yuja Wang ha estat nomenada Artista de l’Any 2017 per la revista «Musical America» i aquesta temporada és artista en residència al Centre Nacional de les Arts Escèniques de la Xina.

Yuja Wang torna al Palau de la Música Catalana per interpretar Chopin i Brahms