PUIG, Xavier (c)Ricardo Rios Visual Art

Pablo Larraz, després de 14 anys ocupant diferents càrrecs al capdavant de la formació, ha decidit finalitzar la seva etapa de director del cor en acabar la temporada 2024-25 per motius personals.

Xavier Puig, actual director del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, assumirà la direcció de l’Orfeó Català a partir de la temporada 2025-2026. Puig agafarà el relleu de Pablo Larraz, actual director de l’Orfeó Català, que després de 14 anys ocupant diferents càrrecs dins de la formació, ha decidit finalitzar la seva etapa al capdavant de l’Orfeó Català per motius personals. Així s’ha aprovat en la Junta Directiva de l’Orfeó Català celebrada ahir dijous, 4 de juliol. El relleu tindrà lloc en finalitzar la temporada 2024-2025.

La Junta Directiva de l’Orfeó Català va agrair la seva tasca i dedicació a la institució durant tots aquests anys. Pablo Larraz va començar exercint com a assistent de direcció de l’Orfeó Català l’any 2011 i el 2018 n’esdevenia el director principal. L’any 2021, Larraz va assumir la titularitat de la direcció de l’Orfeó Català i des del 2022 també és director del Cor Jove i de l’Escola Coral, càrrec que mantindrà tot i deixar la direcció de l’Orfeó Català. Simon Halsey, seguirà sent principal director convidat i ambaixador dels cors de l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana.

Per decidir el relleu es va crear una comissió, presidida per Albert Guinovart, i amb presència de cantaires i experts, que va proposar Xavier Puig com a nou director de l’Orfeó Català. La proposta va ser acceptada per unanimitat per la Junta, també, en la reunió d’ahir. Aquest nou càrrec el compaginarà amb la direcció del Cor de Cambra del Palau, que Puig ocupa des del 2018.

La Comissió de Proposta de Direcció de l’Orfeó Català va establir els objectius de la direcció de l’Orfeó Català pels propers anys d’acord amb el Pla Estratègic. Aquests objectius, que Xavier Puig haurà de desenvolupar, són: donar continuïtat a la progressió artística assolida els darrers anys i a la internacionalització del cor, així com augmentar la capacitat de fer més produccions pròpies. També refermar el compromís de l’Orfeó Català en la defensa de la música de compositors catalans de totes les èpoques i la seva voluntat de liderar el moviment coral català ajudant-lo en el seu conjunt. Seguir treballant per estrènyer la vinculació entre l’Orfeó Català i l’Escola Coral, així com la promoció de la participació de directors convidats de qualitat. Així mateix, posar una atenció especial a la creació actual i a la proposta de projectes innovadors.

Pablo Larraz seguirà al capdavant de l’Orfeó Català al llarg de la temporada 2024-25. Una temporada en la què destaca la gira al costat del Cor de Cambra del Palau i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigits per Daniel Harding, a Estocolm, el Palau i Girona (maig-abril de 2025), l’estrena a l’Estat espanyol del Dream requiem de Rufus Wainwright amb l’OBC, dirigits per Ludovic Morlot (gener de 2025), i el concert també amb l’OBC i Morlot a L’Auditori amb Daphnis et Chloé de Ravel (octubre del 2024), que també s’enregistrarà.

 

(fotografia de Xavier Puig ©Ricardo Ríos Visual Art).

Xavier Puig serà el nou director titular de l’Orfeó Català a partir de la temporada 2025-26