Xavier Puig (Cervera, 1973) serà el nou director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana la temporada 2018-19. Puig treballarà conjuntament amb Simon Halsey, que continuarà com a director artístic de la formació. La incorporació de Puig suposa una nova etapa del Cor de Cambra, centrada en la progressió qualitativa de la formació, així com l’ampliació del seu repertori i l’increment de la presència a Catalunya.

Xavier Puig s’incorpora, doncs, a l’equip artístic del Palau de la Música Catalana per donar un nou impuls al cor professional aportant el seu profund coneixement del repertori català. La seva presència també suposarà la inclusió de propostes noves i ambicioses en l’actualització del repertori habitual del Cor.

Sobre Xavier Puig
Xavier Puig i Ortiz, nascut el 1973 a Cervera, en aquesta població començà els estudis musicals, que amplià posteriorment al Conservatori Professional de Badalona. Paral·lelament s’inicià en la direcció coral amb Pep Prats, Laszlo Heltay i Johan Duijck als Cursos Internacionals de Direcció Coral de Lleida, i als Cursos Europeus de Direcció impartits pel professor Pierre Cao a Catalunya i a Pontarlier (França). Així mateix, s’introduí en la direcció orquestral amb Salvador Mas al Conservatori Superior de Barcelona i posteriorment cursà els estudis de direcció d’orquestra a la Universität für Musik de Viena, sota el mestratge de Leopold Hager, Yuji Yuassa i Günther Theuring, entre d’altres. El març del 2001 obtingué l’Erste Diplom d’aquest reconegut centre. El març del 2002 guanyà la plaça de director assistent de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i el 2003 guanyà la mateixa plaça de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb la qual ha dirigit diferents concerts i un cicle de programes per a TV3, així com un enregistrament de la música simfònica de Ricard Lamote de Grignon. Actualment és director titular de l’Orquestra de Girona, del Cor de Cambra de l’Auditori de Lleida i de la Coral Ginesta de Cervera. Ha estat director convidat de les principals orquestres del país i manté una estreta vinculació amb l’Orquestra Terrassa 48 i l’Orquestra Simfònica del Vallès, per a la qual dirigeix anualment la gira de Setmana Santa. És professor d’orquestra i direcció a l’ESMUC i del Curs de Direcció d’Orquestra de Terrassa. Fou director artístic del Festival de Pasqua de Cervera, que fundà el 2011, dedicat a la música clàssica catalana.

Sobre el Cor de Cambra
El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers 21 anys. Del setembre del 2011 al juny del 2016, Josep Vila i Casañas va ser-ne el director titular. I des del mes de setembre del 2016 ho és Simon Halsey. La qualitat de cadascun dels components, als quals s’exigeix un alt nivell vocal i artístic, aporta al grup un potencial que li ha permès de travessar fronteres i esdevenir un referent internacional. Ha estat dirigit per grans mestres, com R. Jacobs, M. Minkowski, K. Nagano, S. Rattle, G. Dudamel, D. Barenboim, Ch. Rousset i V. Jurowski. Des de l’any 2010, la formació és membre de The European Network for Professional Chamber Choirs (TENSO). La temporada passada el Cor va protagonitzar una gira amb Les Musiciens du Louvre, dirigits per Marc Minkowski.

Pel que fa als darrers compromisos internacionals, cal destacar el debut el mes d’agost passat al Proms de la BBC, un dels més grans festivals de música clàssica, que se celebra a Londres, i la gira amb Jean-Cristophe Spinosi i l’Ensemble Matheus aquest mes d’abril amb concerts a Barcelona, Versalles i Lió.

Xavier Puig serà el director principal del Cor de Cambra del Palau la temporada 2018-19