La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana anuncia que per causa d’una operació d’espatlla, Zubin Mehta no dirigirà el concert del proper 9 d’abril de 2018 corresponent al cicle Palau 100. Mehta serà substituït pel també mític director Vladimir Ashkenazy, que al capdavant de l’Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino dirigirà el mateix programa previst, amb la Simfonia núm. 7 de Ludwig van Beethoven i la Simfonia núm. 4 de Piotr Ílitx Txaikovski.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana vol agrair a Ashkenazy, una llegenda de la direcció i del piano, que hagi assumit aquest repte, alhora que desitja una recuperació ràpida a Zubin Mehta, estimadíssim director i convidat habitual del cicle Palau 100.

Vladimir Ashkenazy, nascut a Rússia en una família de músics, és un dels pocs artistes que conrea amb gran èxit una doble carrera de pianista i director. Els darrers trenta anys ha dedicat una gran part del seu temps a la direcció. Manté vinculació amb la Philharmonia Orchestra, que l’any 2000 el va nomenar director llorejat. També ha mantingut estretes relacions amb les simfòniques d’Islàndia, Sydney, NHK de Tòquio, Filharmònica Txeca, Orquestra de Cleveland, EUYO i Deutsches Symphonie-Orchester de Berlín, i ha estat convidat a dirigir les orquestres més prestigioses de tot el món. A més, Vladimir Ashkenazy ha col·laborat en nombrosos projectes i documentals televisius relacionats amb la seva personalitat, les seves activitats i el seu art.

Vladimir Ashkenazy substituirà Zubin Mehta en el concert de Palau 100 del proper 9 d’abril per motius de salut