Vivica Genaux

Aquest dimecres, 19 de maig, a les 20 h, la mezzosoprano americana Vivica Genaux, reconeguda com una de les intèrprets més eminents de la música barroca i del bel canto, debutarà al Palau de la Música Catalana al costat de Vespres d'Arnadí. El concert, dirigit per Dani Espasa, titular de la formació, s'inclou als cicles Palau Grans Veus i Vespres Barrocs al Palau.

El programa vol apropar al públic la música de Hasse, Zelenka i Pisendel, tres figures clau d’un període daurat que va convertir la ciutat de Dresden en un important centre artístic i musical durant la primera meitat del segle XVIII. Els tres compositors presenten estils, personalitats i trajectòries molt diverses, inspirats per les innovacions de Nàpols, la Reforma luterana i l'auge de l'òpera. Així, la vetllada permetrà gaudir de les joies operístiques de Hasse, un dels compositors més prolífics i exitosos de l'època, i alhora reivindicar el llegat de Zelenka i Pisendel.

De Hasse s’oferirà l'obertura de Didone abbandonata i àries d'Irene, Cleofide, Cajo Fabrizio, Numa Pompilio i Solimano. Zelenka serà present amb Obertura a 7 i Pisendel estarà representat pel seu Concert per a violí en Sol major.

Considerada una de les més grans especialistes en la música lírica del Barroc, la mezzosoprano Vivica Genaux sempre ha reconegut que el compositor amb qui més s'identifica és Hasse. De fet, Hasse la va esperonar a dedicar-se, gairebé en exclusiva, a aquest repertori, ja que la seva veu s’hi acomoda perfectament.

Sobre Vivica Genaux

Nominada a tres premis Grammy, ha actuat als escenaris més importants de tot el món (Londres, París, Washington, Berlín, Nova York, Viena, Venècia, San Francisco, Salzburg, Bilbao, Madrid, Sevilla, Oviedo, Santiago de Compostel·la, Màlaga, Barcelona, etc.) interpretant els papers principals del seu repertori, que abasta des de Händel, Scarlatti, Vivaldi, Gluck, Rossini, Monteverdi i Donizetti fins a Berlioz, Falla i Bizet.

Llegiu la seva biografia completa al programa de mà.

Vivica Genaux debuta al Palau de la Música Catalana aquest dimecres al costat de Vespres d’Arnadí amb un programa centrat en la cort de Dresden