El Petit Palau acollirà els propers dies 31 de gener i 1 de febrer, a les 21 h,  l'espectacle Cantúria cantada, ideat per Carles Santos i interpretat pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, i dirigit en aquesta ocasió per Dolors Ricart i Amanós, estreta col·laboradora de Santos. És un espectacle amb música, coreografia i lletra del mateix artista, en què descobrirem un Cor de Cambra insòlit, que és capaç d'enfrontar-se amb èxit al repte vocal i interpretatiu de l'obra.

Estrenat al Mercat de les Flors en el marc del Festival Grec l'any 2012, amb una acollida excel·lent, tant de públic com de crítica, és una retrospectiva de la música coral de Carles Santos. Aquesta vegada, però, l'obra de Santos està combinada amb obres del seu compositor preferit, Luis de Victoria.

El Cor interpretarà peces d'obres emblemàtiques de Santos des dels anys vuitanta, com Autoretrat (1981), Tramuntana tremens (1989); dels anys noranta, com La pantera imperial (1997), i també de la darrera dècada, amb peces de Chicha Montenegro (2010), L'adéu de Lucrècia Borja (2001) o La meua filla sóc jo (2005).

La relació del Cor de Cambra del Palau amb Carles Santos es remunta a l'estrena, el novembre de 2001, de la versió escènica de la cantata L'adéu de Lucrècia Borja per a la inauguració de la nova seu del Teatre Lliure a Barcelona.

Aquest espectacle-concert s'emmarca en el cicle estable del Cor de Cambra del Palau, formació que dirigeix Josep Vila, i se celebra al Petit Palau, un espai on es pot crear la caixa negra habitual dels teatres i permet un joc de llums ideat per Sam Lee per a l'ocasió.

Un Cor de Cambra del Palau insòlit posa veu a l’espectacle Cantúria cantada de Carles Santos al Petit Palau els propers 31 de gener i 1 de febrer