Careta streaming Gardiner

El proper diumenge, 29 de novembre, a les 10.55 h, www.palaudigital.cat i el programa Diumenge, concert, de TV3, emetran simultàniament la Novena Simfonia de Beethoven que Sir John Eliot Gardiner va dirigir al Palau el 14 de febrer passat. Aquesta producció quedarà penjada a Palau Digital de manera gratuïta i a l’abast de tothom. A més, el 6 de desembre ambdós canals emetran un programa amb la Vuitena Simfonia del músic de Bonn, dirigida igualment per Gardiner al Palau.

Ambdues simfonies van formar part del darrer concert de la integral de les simfonies de Ludwig van Beethoven que el prestigiós director anglès John Eliot Gardiner va dirigir al Palau amb les seves formacions, el Cor Monteverdi i l’Orquestra Revolucionària i Romàntica, juntament amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. La cita formava part de la gira dedicada al 250è aniversari del naixement de Beethoven, prevista per diferents ciutats d’Europa i Amèrica que va quedar interrompuda a causa de la pandèmia, poc després d’oferir aquests concerts excepcionals a la capital catalana.

Ara el Palau i TV3 se sumen novament a l’aniversari del naixement del compositor alemany per oferir aquestes produccions, amb comentaris del mateix John Eliot Gardiner i de Xavier Puig, director principal del Cor de Cambra del Palau, com a acompanyament de dos concerts únics i irrepetibles que van segellar l’èxit d’aquesta integral Beethoven presentada el febrer passat.

De les nou simfonies de Beethoven, la Vuitena és una obra de rellotgeria perfecta, amb una imaginació melòdica inesgotable. Un clar homenatge de Beethoven al classicisme de Haydn. La Novena, amb l’“Oda a l’alegria”, és un cant a la llibertat, i és per això que l’any 1985 es va convertir oficialment en l’himne d’Europa. La lectura amb criteris històrics que en fa John Eliot Gardiner és viva, expressiva i ben actual, i marca un punt d’inflexió en la llarga trajectòria del veterà director anglès.

En col·laboració amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, els equips de TV3 van gravar les dues simfonies al Palau de la Música Catalana el 14 de febrer de 2020.

Sobre Palau Digital

Aquestes produccions se sumen a l’oferta de Palau Digital, que ja inclou més de 150 continguts, 30 dels quals són concerts, 51 conferències i 15 audiovisuals amb continguts divulgatius creats especialment per a la plataforma, a més d’articles i altres arxius d’àudio i vídeo. També aquest mes de desembre, Palau Digital emetrà en directe i per streaming tres concerts que ja formaven part de la temporada artística: el Magnificat de Bach, amb el Cor de Cambra i Vespres d’Arnadí, dirigit per Xavier Puig, que tindrà lloc el 9 de desembre, a les 20.00 h; el recital de piano de Valentina Lisitsa amb Sonates de Beethoven, el proper 16 de desembre, i el Concert de Sant Esteve, amb tota la família coral de l’Orfeó Català i que TV3 també retransmetrà en directe com és tradició des de fa uns anys. Els concerts quedaran penjats a la plataforma digital del Palau i es podran consultar en un format a la carta. Recordem que Palau Digital és la plataforma de continguts musicals pionera a l’Estat espanyol, llançada el mes de febrer del 2019 amb la col·laboració d’Endesa, amb el desig de fer arribar a tothom, melòmans i nous públics, els concerts i les conferències més destacades que tenen lloc al Palau, així com també noves ofertes divulgatives que complementin l’experiència de la música en viu.

Sobre Diumenge, concert

Diumenge, concert és la nova proposta musical, dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, que compta amb la col·laboració dels principals centres musicals, artistes i organitzadors de concerts del país per oferir una bona mostra de la producció existent i donar visibilitat al treball de músics i artistes.

Podeu consultar els continguts de Diumenge, concert al portal de TV3 i recuperar els concerts emesos a tv3alacarta.

 

TV3 i Palau Digital emetran diumenge la Novena Simfonia de Beethoven dirigida per Sir John Eliot Gardiner al Palau de la Música Catalana