Kantikipugui 1

El proper diumenge, 28 d'abril, en doble sessió, a les 11 i a les 12.30 h, al Petit Palau s'estrena el concert-espectacle Kantikipugui al Palau. Una proposta del cicle Concerts Familiars al Palau que vol apropar, donar a conèixer i suscitar l'entusiasme de nens i adults envers la música coral guiats pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

La formació, amb els seus cantants, oferirà una visió fresca, innovadora i allunyada del que seria un concert convencional d'un cor clàssic. Tot un repte per als cantants del cor, que es mouran, cantaran i ballaran per l'escena i trencaran així l'immobilisme i la formalitat habituals dels concerts corals, acompanyats d'una posada en escena espectacular al servei de la música. L'espectacle, recomanat per a nens i nenes a partir de quatre anys, s'ofereix durant aquesta setmana en el cicle Escoles al Palau.

El Cor de Cambra del Palau, una de les formacions de més prestigi del país i que representa la màxima excel·lència artística de la institució, oferirà un repertori amb obres mestres de la literatura musical universal, arranjades per a cor per Pedro Pardo; peces de repertori original per a cor en què la formació desplegarà tota la seva capacitat, juntament amb cançons de repertori infantil pròximes a aquest públic. Un altre aspecte original d'aquest espectacle és l'ús ocasional de la veu per a la imitació de sons diversos, des de pilotes de ping-pong, de bàsquet o instruments musicals (metalls, percussió o contrabaix) utilitzant sons onomatopeics.  Sota la direcció escènica d'Oriol Úbeda i les coreografies d'Alicia Pérez-Cabrero s'ha creat un fil conductor que parteix de les músiques seleccionades i permet moure's per l'espai escènic a tots els membres del cor.

La proposta, de 50 minuts de durada, és una de les apostes del nou Projecte Educatiu del Palau de la Música Catalana. Un programa d'acció transversal, basat en els valors fundacionals del Palau i de l'Orfeó Català, com són la centralitat dels cors, la catalanitat i la contemporaneïtat, que s'ha posat en marxa amb l'objectiu de consolidar un projecte educatiu propi, que fomenta la participació del públic, la relació entre diferents generacions, la interacció amb altres disciplines i amb les programacions de la casa, com també la potenciació del patrimoni artístic.

Tota l’emoció de la música coral en el nou concert-espectacle Kantikipugui al Palau que s’estrena el 28 d’abril