Diumenge que ve, 10 d’abril (en dues sessions, 10.30 i 12.00 h), torna al Petit Palau Flamenkids.cat, un concert-espectacle ideat des del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana, adreçat al públic familiar, que es va estrenar el maig de l’any passat. La proposta pretén trencar els estereotips i traspassar fronteres racionals, sentimentals, culturals o històriques, tot apropant el flamenc a aquells que consideren aquest gènere allunyat de la nostra tradició. Un homenatge al flamenc, que forma part de la cultura del país i que ha estat inspirador de grans compositors de música clàssica.

En aquest espectacle, molt dinàmic i farcit de contrastos escènics i musicals, les veus de Pere Martínez (cantaor) i Rosalia Vila (cantaora), el baile de Yasmina Pulido, el toque de Juan Carlos Gómez (guitarrista), Isabel Moreno (flauta travessera), Javier Garrabella (contrabaix) i les percussions de David Domínguez ofereixen un recorregut per la pluralitat de sonoritats que caracteritzen avui dia el món del flamenc. Una música de gran dinamisme i d’altíssima qualitat artística fruit de la barreja del cant del poble gitano, la tradició guitarrística de la península Ibèrica i dels balls de l’Escola Bolera del segle XVIII. Un univers sonor que al llarg de la història també ha seduït grans compositors de la música clàssica, com Mateo Albéniz (1755-1831), Francesc Tàrrega (1852-1909), Manuel de Falla (1876-1946), Enric Granados (1867-1916), Isaac Albéniz (1860-1909), Claude Debussy (1862-1918)..., les músiques dels quals també apareixen en aquesta proposta.

Amb direcció escènica del ballarí i coreògraf Frederic Gómez, s’hi escoltaran els pals més tradicionals: soleá, martinet, alegries, guajiras, tangos, buleries... i temes emblemàtics de la història del flamenc: La leyenda del tiempo, Entre dos aguas, Los cuatro muleros, Tangos del chavico i fins i tot hi descobrirem noves versions de repertori musical i literari d’origen català, amb les versions flamenquitzades d’El noi de la mare o Quan jo anava per la mar sobre text homònim de Jacint Verdaguer.

Una proposta d’extrema intimitat, delicadesa i passió a partir de la qual es pot descobrir que la música és un art que no deixarà mai de sorprendre, i en què petits i grans gaudiran plegats.

Flamenkids.cat és una aposta del Servei Educatiu del Palau, en la línia d’altres espectacles trencadors i innovadors, com Cobla 2.0 o Kantikipugui al Palau, que també acosten de manera innovadora, amb qualitat i amenitat, les sonoritats de la cobla i el cor, respectivament, a tota la família.

Espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Preu únic: 11 euros

Espectacle patrocinat per: BARCELONA & FLAMENCO

Torna l’espectacle familiar Flamenkids.cat al Petit Palau