CONCERT PARTICIPATIU ORFEÓ CATALÀ 2023 ©Mario Wurzburger

També se celebrarà la Diada de l’Antic Cantaire

El pròxim diumenge 14 de juliol (Sala de Concerts, 12 h) el Palau de la Música Catalana acollirà una nova edició del concert participatiu de l’Orfeó Català amb cantaires participants individuals. Un total de 420 veus (de l’Orfeó i individuals), sota la direcció de Simon Halsey, interpretaran Un rèquiem alemany de Johannes Brahms, en una versió per a piano a quatre mans, amb Pau Casan i Paul Perera, i les veus solistes de la soprano Ulrike Haller i el baríton Josep-Ramon Olivé. Els cantaires individuals han treballat l’obra amb Montserrat Meneses i Jordi Lluch assistint a un total de tres assajos; Ulrike Haller i Christina Koch han estat els coaches d’alemany.

Ein deutsches Requiem, segons el que afirma el musicòleg Xavier Chavarria al programa de mà del concert, “és, efectivament, un rèquiem germànic, protestant, però també humanista i universal. No només una pregària per l’ànima dels difunts, sinó també una reflexió serena sobre el misteri de la mort, adreçada als vius, als que es queden. A tots nosaltres”, i afegeix: “és una cantata de dimensions gegantines, una mena de poema simfonicocoral amb un argument universal, de caràcter filosòfic, que proclama la confiança i el consol de la vida més enllà de la mort”.

Simon Halsey, principal director convidat de l’Orfeó Català i ambaixador dels cors del Palau, va iniciar aquesta proposta d’èxit l’any 2017. El concert participatiu convida cantaires d’arreu a assajar i cantar amb els cors de l’Orfeó Català en una activitat participativa i oberta. Al llarg d’aquests anys s’han interpretat els Requiems de Mozart, Verdi i Fauré, Carmina Burana d’Orff, i el Magnificat i Gloria de Vivaldi.

Diada de l’Antic Cantaire

El concert participatiu coincidirà un any més amb la Diada de l’Antic Cantaire, una iniciativa dedicada als antics cantaires de l’Orfeó Català que n’han format part al llarg dels anys, per fer-los partícips de l’entitat i mantenir el vincle amb l’Orfeó, tot reconeixent-ne la tasca i el compromís. Els antics cantaires que ho desitgen prenen part dels assajos i del concert participatiu o bé hi assisteixen com a espectadors; després dinen plegats al mateix Palau.

 

(fotografia del concert participatiu del 2023 ©Mario Wurzburger).

Torna el concert participatiu de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana amb ‘Un rèquiem alemany’ de Brahms, dirigit per Simon Halsey, amb 420 cantaires