Les representacions de l’òpera, estrenada fa dos anys, tindran lloc els dies 8 i 9 de febrer, amb les entrades gairebé exhaurides

El Cor Jove de l’Orfeó Català reprèn la producció de l’òpera Dido & Aeneas de Henry Purcell els propers dies 8 i 9 de febrer al Petit Palau, amb direcció escènica de Marc Rosich i direcció musical d’Esteve Nabona. Estrenada fa dos anys i creada ambÒpera de Butxaca i Nova Creació,va ser la primera incursió del Cor Jove en l’òpera,que va tenir un èxit rotund de públic i de crítica. Enguany, les entrades estan gairebé exhaurides.

El reeixit plantejament escènic de Marc Rosich, especialista en propostes educatives en l’àmbit musicoteatral, concebut especialment per al Petit Palau, és dramàtic i imaginatiu alhora, a més d’estar centrat en el component humà. Amb una escenografia que inclou projeccions videogràfiques d’Aleix Viadé i il·luminació de Sylvia Kuchinov, Dido & Aeneas va constituir tot un repte que ha permès evolucionar i madurar vocalment i com a grup humà el Cor Jove.

Ara es presenta novament l’oportunitat perquè el cor “trenqui el posat seriós darrere els faristols a què estan acostumats els cantaires i deixar que les emocions de què tota òpera està amarada traspassin expressivament no només a la veu, sinó també al cos, en forma de moviment”, explica Rosich.

El repartiment de solistes inclou Elisenda Arquimbau (Dido), Josep-Ramon Olivé (Aeneas), Jordi Domènech (Sorceress) i solistes del Cor en els papers de Belinda, segona dona, mariner i bruixes. Com en l’ocasió anterior, serà l’orquestra barroca mallorquina Ars Musicae qui acompanyarà el cor des del fossat.

L’espectacle està inclòs en el Cicle Coral de l’Orfeó Català, i es presenta el diumenge 8 i dilluns 9 de febrer (18 i 20.30 h, respectivament), amb un preu únic de 28 euros.

Torna al Petit Palau la genuïna producció de Dido & Aeneas de Purcell amb el Cor Jove de l’Orfeó Català