El proper dimecres, 21 d’octubre, comença al Petit Palau, 20.30 h, una nova edició del cicle ECHO Rising Stars, amb l’actuació del Trio Catch. Enguany el Palau de la Música Catalana presenta tres concerts amb joves formacions i solistes escollits pels membres de l’European Concert Hall Organisation (ECHO), l’associació dels auditoris i sales de concerts més importants d’Europa, del qual formen part el Palau i també L’Auditori.

El Trio Catch, format per Boglárka Pecze (clarinet), Eva Boesch (violoncel) i Sun-Young Nam (piano), ha estat proposat pels auditoris: Kölner Philharmonie, Festpielhaus Baden-Baden, Konzerthaus Dortmund i Laeiszhalle Elbphilharmonie d’Hamburg. El que fa particular aquest trio és la seva passió per la música de cambra, la capacitat de treure colors als sons i la virtuositat pròpia de cada instrument, a més de la recerca d’una sonoritat comuna.

El trio es presenta al públic de Barcelona amb el Trio en La menor, op. 114 de J. Brahms, d’estructura sòlida i concisa i una atractiva fusió dels timbres; i amb l’estrena de l’obra Allegro sostenuto de Helmut Lachenmann, probablement un dels compositors més radicals de la segona meitat del segle XX, alumne de Nono i Stockhausen, que planteja el conjunt de la seva obra com una acció sonora en un llenguatge que abasta la totalitat del món sonor i passa per tècniques interpretatives no convencionals. És una novetat d’aquest any que en tots els concerts del cicle s’estreni una obra encarregada a compositors destacats internacionals.

Els propers concerts al Petit Palau seran protagonitzats per la pianista Cathy Krier (10/02/2016), proposada per la Philharmonie de Luxemburg, i el baríton Benjamin Appl (17/05/2016), proposat pel Barbican Center de Londres, que serà acompanyat al piano per James Baillieu.

L’Auditori de Barcelona també acollirà tres concerts del cicle ECHO Rising Stars, a la Sala Alícia de Larrocha. Seran els concerts a càrrec de la violoncel·lista Harriet Krijgh (20/11/2015), proposada pel Musikverein i la Konzerthaus de Viena; el Quatour Zaïde (10/12/2015), proposat per la Philharmonie de París, i l’arpista Remy van Kesteren (17/03/2016), proposat pel Het Concertgebouw d’Amsterdam i el Bozar de Brussel·les.

Torna al Palau el cicle ECHO Rising Stars amb l’actuació del Trio Catch