Aquest és el primer concert del nou cicle dedicat a Johann Sebastian Bach, compositor estretament vinculat amb el Palau de la Música Catalana

El director alemanyThomas Hengelbrock inaugura el proper 11 de desembre (20.30 h) el nou cicle de concerts Palau 100 Bach amb la Missa en Si menor, BWV 232 del cèlebre compositor. Es tracta del concert que obre el cicle que impulsa la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música dedicat a Johann Sebastian Bach (1685-1750), compositor emblemàtic per a l’Orfeó Català i el mateix Palau de la Música Catalana i que alhora contribueix a l’excel·lència que cerca la línia artística de la Fundació. Palau 100 Bach consta d’un total de quatre concerts que reuniran alguns dels millors intèrprets per oferir obres del Kantor de Leipzig tan destacades com el primer llibre d’El clavecí ben temperat o la Passió segons sant Mateu a un públic cada vegada més interessat en l’obra del geni barroc.

Thomas Hengelbrock estarà al capdavant del Balthasar Neumann Chor, un dels vint millors cors del món segons la revista «Gramophone», i la Balthasar Neumann Ensemble, que fundà ell mateix els anys 1991 i 1995, respectivament. Les formacions, que debuten dimarts a Barcelona, interpretaran una de les obres més emblemàtiques de la història de la música, que Bach va unificar al final de la seva vida ja que es tractava de parts cadascuna creada per a finalitats diverses en el decurs de vint-i-cinc anys.

La resta del cicle, fins al juny de 2015, presentarà el pianista Pierre-Laurent Aimard, amb el primer llibre d’El clavecí ben temperat (15 de gener); Jordi Savall al capdavant de La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, que afrontarà per primera vegada i a petició del Palau la Passió segons sant Mateu (15 de març), i, finalment, la formació portuguesa Orquestra Barroca Casa de Música dirigida pel reconegut clavecinista alemany Andreas Staier, que interpretarà a més el paper de solista en els Concerts per a clavecí (1 de juny).

Cal recordar que l’Orfeó Català va introduir l’obra de J. S. Bach a la Península interpretant al Palau de la Música obres tan significatives com la Missa en Si menor (1911) o la Passió segons sant Mateu (1921).

Thomas Hengelbrock inaugura el nou cicle Palau 100 Bach amb la Missa en Si menor al Palau de la Música Catalana