El proper diumenge, 20 de setembre, la prestigiosa formació anglesa The Tallis Scholars actuarà, en aquesta ocasió,en el marc excepcional de la basílica de Santa Maria del Pi (19 h), en un concert del Cicle Coral Orfeó Català. Sota la direcció del seu fundador, Peter Phillips, el conjunt, màxim representant de la música religiosa del Renaixement, interpretarà dues de les obres cabdals i més espectaculars del segle d’or de la polifonia: la Missa Papae Marcelli de P. L. da Palestrina, un dels compositors més prolífics del Renaixement, i l’Officium Defunctorum de T. L. de Victoria, considerat un dels millors compositors espanyols de tots els temps. Dos compositors cabdals del Renaixement i una ocasió única d’escoltar en viu dues obres bàsiques de la història de la música en un entorn de sonoritat ideal per a les veus a cappella.

La Missa Papae Marcelli dePalestrina, peça que encara es canta en totes les coronacions papals, és un cas especial entre el centenar de misses que va compondre Palestrina, ja que està escrita a sis veus, amb una plantilla vocal poc freqüent, amb tenors i baixos doblats.

Per la seva banda, l’Officium Defunctorum de Victoria és un rèquiem, a sis veus, que inclou la missa de difunts, un motet, el responsori Libera me i la segona lliçó de matines. L’obra va ser escrita amb motiu de la mort de l’emperadriu Maria d’Àustria, filla de Carles V, i amb qui De Victoria va establir una bona relació; aquesta va significar la darrera obra del compositor.

El cant coral en totes les seves manifestacions és l’autèntic protagonista del Cicle Coral Orfeó Catalàque presenta les formacions corals del Palau de la Música Catalana i l’Escola Coral al costat d’altres formacions convidades nacionals i internacionals de prestigial Palau de la Música Catalana. Aquesta temporada 2015-16, a més dels concerts que oferiran l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau de la Música i els cors Infantil, Jove i de Noies de l’Orfeó Català, al cicle hi ha convidats els grups vocals KEA, Orfeón Pamplonés, Cor de Cambra Femení Scherzo de Vila-seca, Arnold Schoenberg Chor, Cor Simfònic Femení de Catalunya i Cor de Cambra Anton Bruckner. Entre els concerts de la temporada cal destacar el del Cor Jove i del Cor de Noies amb obres de John Rutter, que serà dirigit pel mateix compositor, i el de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau amb l’OBC, sota la direcció d’Antoni Ros Marbà.

The Tallis Scholars interpreta dues misses de Palestrina i Victoria, obres cabdals de la història de la música, a Santa Maria del Pi