TARTA RELENA, LOS SARA FONTAN, COCANHA

Un espectacle inspirat en les antigues fàbriques tèxtils i les memòries de les seves treballadores que se celebrarà el 13 de març de 2024

El Palau de la Música Catalana i el Festival Folk Internacional Tradicionàrius col·laboraran per quart any consecutiu amb un concert que reunirà les barcelonines Tarta Relena, el duet galaico-català Los Sara Fontan i les occitanes Cocanha, en un espectacle experimental que es podrà veure a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana el 13 de març de 2024 (20 h).  

Amb el nom 4132314, l’espectacle trasllada l’espectador a les antigues fàbriques tèxtils de l’època de la revolució industrial, a la seva sonoritat, i també a les memòries de les seves treballadores i les seves cançons. Un cant a la vida quotidiana, al treball col·lectiu i la sororitat en una creació de 45 minuts que parteix de patrons numèrics de fabricació tèxtil, sons mecànics i narracions de testimonis de vivències personals. L’espectacle, que ja es va presentar durant el Festival GREC 2022 amb gran èxit i va ser el primer en què es van unir les tres formacions,  torna ara a Barcelona a la sala modernista.

El concert s’emmarca dins del cicle Palau Fronteres, que busca diluir les fronteres entre la música popular i la música clàssica explorant nous territoris i formats i proposant als artistes descobrir nous estils i formes de presentar-se davant el públic. Per la seva banda, el CAT Centre Artesà Tradicionàrius, com a centre estable de música folk, amb col·laboracions com les del Palau de la Música Catalana, té l’objectiu de programar i crear aliances amb els grans centres de música del país, arribar a nous públics i assolir el repte de majors aforaments.

Sobre Tarta Relena

Duet de folk que es defineix com a “tronat i gregorià progressiu” format per les barcelonines Marta Torrella i Helena Ros. Les dues cantants van iniciar-se l’any 2016 amb l’exploració a cappella en diferents estils de músiques vocals amb l’àrea geogràfica del Mediterrani com a context de referència. El repertori que canten va des de músiques tradicionals fins a músiques d’autor, amb l’experimentació com a bandera i la combinació de tècniques vocals com a motor creatiu.

Sobre Los Sara Fontan

Duet galaico-català  on s’uneixen el clàssic i contemporani de Sara Fontán, violinista, a l’energia polirrítmica d’Edi Pou (integrant de Za!, referent de l’underground europeu). El seu àmbit és el del directe, per això no graven discos: són físics, s’adapten a l’entorn i volen fugir de la indústria de la producció musical. Han actuat a Espanya, Portugal, França, Suïsa i Alemanya en festival molt variats.

Sobre Cocanha

Dues veus singulars es barregen en una polifonia portada per la pulsació dels tambors de corda, dels peus i de les mans. Es tracta de Lila Fraysse (veu, tambor de cordes, mans, peus i caxixi) i Caroline Dufau (veu, tambor de cordes, mans i peus) que, amb la llengua occitana com a terreny vocal, fan sonar repertoris pirinencs, gascons i llenguadocians. Acompanyades de tambors de cordes i percussions corporals, ens retornen a un so natural, ple d’elegància i humor, que convida a ballar.

Tarta Relena, Los Sara Fontan i Cocanha presenten l’espectacle '4132314' al Palau de la Música Catalana en el marc del Festival Tradicionàrius