El proper divendres, 12 de maig, abans del recital de Raimon corresponent al cicle Dotze recitals de comiat, se celebrarà al mateix escenari del Palau el lliurament del Lifetime Achievement Award (Premi/reconeixement a la Trajectòria Artística) al cantautor valencià. Un important guardó internacional que li atorga la prestigiosa institució nord-americana Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage i que Raimon rebrà de la mà del seu director, Michael Mason.

L’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage és una institució educativa i d’investigació que promou la cultura i la tradició nord-americanes i d’arreu del món. Ho fa a través de l’Smithsonian Folklife Festival, Smithsonian Folkways Recordings, exposicions, documentals i vídeos, simpòsiums, publicacions i materials educatius. La seu central es troba a Washington DC.

Raimon és l’únic artista en llengua catalana que té editat un disc pel segell discogràfic d’aquesta institució, la qual ha mostrat un gran interès per organitzar-li un concert de comiat als Estats Units. Aquest concert no serà possible ja que Raimon s’acomiada definitivament dels escenaris amb els 12 recitals que ofereix aquest mes de maig al Palau de la Música Catalana.

Smithsonian premiarà Raimon per la seva trajectòria en el marc del concert del 12 de maig al Palau de la Música Catalana