Un concert singular en què Rattle dirigeix un programa íntegrament per a veus

Les entrades per al concert ja estan exhaurides

Divendres vinent, 8 de juny (Petit Palau, 19.45 h), Sir Simon Rattle dirigirà l’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana en un concert singular: el reconegut director dirigirà un repertori íntegrament per a veus. Serà la segona vegada que l’Orfeó es posarà a les ordres d’aquest batuta després que el 2013 Rattle el dirigís al costat de la Berliner Philharmoniker en un concert històric i en què la formació catalana va conèixer Simon Halsey, estret col·laborador de Rattle, i que després de l’exitosa experiència va esdevenir director artístic dels cors de l’Orfeó. Ara, al Petit Palau, Rattle assumirà la fita singular de dirigir per primera vegada cors sense cap orquestra al darrere. La sala que acollirà aquesta actuació única, inicialment prevista a la Sala de Concerts, ja ha exhaurit les localitats. Un esdeveniment que ha estat possible gràcies a la complicitat entre Rattle i Halsey, i que novament permet als cors de l’Orfeó de ser dirigits per les grans batutes del moment.

L’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i el Cor Jove oferiran divendres un repertori que comprèn diferents èpoques musicals. Així, el concert s’obrirà amb dos dels motets que Pau Casals va compondre: O vos Omnes i Nigra Sum, fet que atorga un caràcter encara més excepcional al concert, en vincular el reconegut director amb la música d’un català universal. Com que Rattle és un gran coneixedor del repertori anglès, el concert també inclou Funeral sentences de Henry Purcell, un dels grans mestres del Barroc a Anglaterra, i Oh, clap your hands de Ralph Vaughan Williams. El programa es completa amb Crucifixus d’Antonio Lotti, un exponent de la música italiana barroca.

Després d’aquest concert coral, Sir Simon Rattle dirigirà la Filharmònica de Berlín a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, en el que serà l’últim concert de la gira europea de comiat de Rattle com a director titular de l’Orquestra Filharmònica de Berlín.

Sobre Simon Rattle
Amb la seva proximitat característica, el dinamisme de les seves actuacions i una distingida inquietud musical, Simon Rattle va dirigir la City of Birmingham Symphony Orchestra durant dues dècades, tot una època daurada, en què posà en relleu obres mestres orquestrals com La consagració de la primavera d’Stravinsky i fomentant i promovent la música d'una nova generació de compositors britànics. Amb produccions arreu del món durant tota la seva carrera, el setembre del 2002 va esdevenir mestre director i director artístic de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, al capdavant de la qual ha realitzat habitualment gires per Europa, Nord-amèrica i l’Orient. A més, des del 2017 és director musical de la London Symphony Orchestra.

Sir Simon Rattle dirigeix l’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Cambra al Petit Palau