Per primera vegada el Cor de Cambra del Palau cantarà sota la batuta de Gardiner en la Novena Simfonia.

Barcelona serà la primera parada, i única ciutat de la Comunitat Europea, de la gira amb aquesta música que també arribarà a Nova York, Chicago i Londres.

(Vegeu el vídeo amb declaracions de Sir John Eliot Gardiner a #PalauDigital)

Aquest mes de febrer Sir John Eliot Gardiner dirigirà al Palau de la Música Catalana (Sala de Concerts, 20 h), dins el cicle Palau 100, la integral de les nou Simfonies de Ludwig van Beethoven en cinc dies, al capdavant de la seva Orchestre Révolutionnaire et Romantique. Una oportunitat única per gaudir d’aquest monument musical extraordinari amb l’experta batuta d’un dels grans de la direcció internacional. Gardiner aportarà la seva visió historicista de les Simfonies, amb instruments d’època i des de la saviesa i admiració per l’obra del geni de Bonn, i aproximarà el públic a l’època en què es van compondre. Així mateix, per a la interpretació de la Novena, el director anglès comptarà amb el Cor de Cambra del Palau i el Monteverdi Choir.

Aquesta integral s’emmarca en la programació de l’Any Beethoven al Palau, amb motiu del 250è aniversari del naixement del compositor alemany. Amb la interpretació de les nous Simfonies de Beethoven, Gardiner i els seus conjunts celebren l’efemèride amb una gira que inicien a Barcelona, a l’escenari del Palau de la Música Catalana, i que els portarà seguidament a Nova York, Chicago i Londres.

La primera entrega tindrà lloc aquest diumenge, dia 9, amb la Simfonia núm. 1; el programa es completarà amb l’obertura i el final del ballet Les criatures de Prometeu, op. 43, l’obertura Leonore, op. 138, les àries “Ach, brich noch nicht, du mattes Herz!” i “Komm, Hoffnung, lass den letzten Stern”, de Leonore, op. 138, i l’ària de concert Ah perfido, op. 65, amb la participació de la soprano Lucy Crowe. El dia 10 (dilluns) s’interpretaran la Segona i Tercera Simfonies; el dia 11 (dimarts), la Quarta i Cinquena, i el dia 13 (dijous), la Sisena i Setena. Finalment, el divendres, dia 14, s’interpretaran la Vuitena i Novena Simfonies, amb la participació a la Novena del Cor de Cambra del Palau, el Monteverdi Choir i les veus solistes, novament de la soprano Lucy Crowe, la contralt Jess Dandy, el tenor Ed Lyon i el baix Tareq Nazmi. Per a la formació catalana suposa tota una oportunitat cantar al costat d’un dels millors cors del món i sota la batuta per primera vegada de Gardiner.

Aquesta serà la segona vegada que el Palau de la Música Catalana acull la integral de les Simfonies de Beethoven en poc temps. El març del 2017, en quatre dies consecutius, Gustavo Dudamel, al capdavant de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar, va protagonitzar l’esdeveniment amb un gran èxit de públic, fet que va constituir una fita històrica per a la ciutat.

Una hora abans de cada sessió, a les 19 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una conferència “Parlem de música” entorn de cada concert, a càrrec de Carlos Calderón.

Sir John Eliot Gardiner dirigeix la integral de les nou Simfonies de Beethoven al Palau de la Música Catalana, en el marc del 250è aniversari del compositor