Simon Halsey, director honorari i antic director titular del Cor de la Ràdio de Berlín, ha rebut la Medalla Commemorativa Germans Mendelssohn que atorga la Chorverband Berlin com a reconeixement pels seus excepcionals mèrits en el panorama coral berlinès. Petra Merkel, presidenta de Chorverband Berlin i membre del Bundestag, va lliurar la medalla el passat dimecres, 15 de juny, en el marc d’una cerimònia solemne a la històrica Mendelssohn-Remise del Districte de Berlin-Mitte. El secretari de Cultura de Berlín, Tim Renner, va pronunciar el discurs de mèrits del guardonat.

“Berlín té molt a agrair a Simon Halsey. Amb el seu enorme entusiasme i una gran il·lusió davant dels projectes que ha afrontat, ha elevat la música coral de la nostra ciutat”, va resumir Tim Renner. Del 2001 al 2015, Simon Halsey no només va ser director titular del Cor de la Ràdio de Berlín, que va situar en una posició destacada i guardonada en el panorama musical internacional, sinó que, juntament amb el director Hans-Hermann Rehberg, va proposar formats de concerts innovadors, com els Sing-along i molts projectes interdisciplinaris que han permès divulgar la música coral a un públic més ampli. En aquest mateix sentit, el president del jurat, Carsten Albrecht, va dir de Halsey que “ha donat un gran impuls al desenvolupament de l’escena coral berlinesa”. Juntament amb Simon Rattle, des del 2012 Halsey també va desenvolupar el projecte de cor infantil Vokalhelden del Programa Educatiu de la Filharmònica de Berlín. Actualment continua vinculat al Cor de la Ràdio de Berlín com a director convidat.

La distinció atorgada a Simon Halsey se suma a altres reconeixements que ha rebut, com l’Ordre del Mèrit de la República Federal d’Alemanya el 2010 pels seus mèrits en l’àmbit de la música coral. I a la seva Anglaterra natal, la reina li va concedir l’any passat la Medalla de Sa Majestat a la Música, i va ser nomenat Comandant de l’Orde de l’Imperi Britànic (CBE).

Des de l’any 2010 la Chorverband Berlin reconeix cada any amb la Medalla Commemorativa Germans Mendelssohn els mèrits de personalitats destacades de l’escena coral de la ciutat. L’any 2012 ja va rebre la medalla el director coral Hans-Hermann Rehberg. Aquell mateix any també es va concedir a Michael Betzner-Brandt, Bettina Schmidt i al Vocalconsort Berlin.

A partir de la propera temporada 2016-17 Simon Halsey entra a formar part de l’equip del Palau de la Música Catalana, com a director artístic dels cors de l’Orfeó Català i com a assessor artístic de la programació de la Fundació.

Simon Halsey, nou director artístic dels cors de l’Orfeó Català a partir de la propera temporada, ha estat guardonat amb la Medalla Commemorativa Germans Mendelssohn