El proper diumenge, 20 de novembre, tindrà lloc al Petit Palau (12 h) el segon concert del nou Cicle Cor de Cambra, en què Simon Halsey, nou director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic de la Fundació OC-PMC, dirigirà per primera vegada el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana en una actuació en solitari. Amb el títol “El diàleg de Bach amb la música coral d’avui”, Simon Halsey proposa un programa amb obres de Bach i Purcell, i peces del segle XX, de Lang, Nystedt i Sandström, inspirades precisament en aquests compositors barrocs.

El concert començarà amb The little match girl passion (2007) del nord-americà David Lang, obra multipremiada i inspirada en la Passió segons sant Mateu de Bach i en el conte La petita venedora de llumins de Hans Christian Andersen. Tot seguit s’oferirà el coral Komm, süsser Tod, BWV 478 (Vine, dolça mort, 1736) de J. S. Bach, un clam a Déu per assolir una plàcida mort i anar cap al cel. A continuació s’interpretarà l’obra Immortal Bach (1988) del noruec Knut Nystedt. El compositor pren l’obra de Bach, que cobreix de dissonàncies i en què combina les tres frases del coral a diferents temps per desembocar en un mateix acord final amb sonoritats completament noves i d’una bellesa etèria.

De l’anglès Henry Purcell, el Cor cantarà Hear my prayer, O Lord, Z. 15 (c. 1682), obra plena d’inflexions cromàtiques considerada un dels grans himnes del repertori anglès de música sacra. El concert es clourà amb el compositor suec Sven-David Sandström i el seu Hear my prayer, O Lord (1986), que s’endinsa en la textura de Purcell per transformar l’expressió de l’himne en una desconstrucció i distorsió dels components musicals originals fins a escoltar el crit de desesperació existencial de l’home modern.

Aquest concert forma part d’un cicle de sis propostes matinals, sempre a les 12 h, al Petit Palau. Un aparador per mostrar la versatilitat del Cor de Cambra, amb sis reconeguts directors nacionals i internacionals. El cicle va començar el 16 d’octubre passat amb el concert titulat “Els valsos amorosos”, que va ser dirigit per qui en va ser director titular fins a la temporada passada, Josep Vila i Casañas.

Els propers concerts seran el 22 de gener de 2017, amb el programa “Els perfums de França”, dirigit pel suís Nicolas Fink; el 12 de febrer, amb “El dolor a la música sacra”, dirigit per l’anglès Simon Carrington; el 14 de maig, amb “La música de mestres de l’Orfeó Català”, dirigit per Xavier Puig (concert dedicat al 125è aniversari de l’Orfeó Català), i tancarà el cicle, el 28 de maig, el concert “Espiritualitat coral al segle XX: de Mompou a Britten”, dirigit per Mireia Barrera.

Els concerts tenen un preu únic de 15 euros.

Simon Halsey dirigeix per primera vegada el Cor de Cambra del Palau diumenge al Petit Palau