BROTONS, Salvador

Serà el darrer concert a la Sala de Concerts del Palau abans del tancament temporal de la sala fins al 19 de setembre per fer millores a les instal·lacions

Demà dimarts, 20 de juliol, a les 19 h, el Palau de la Música Catalana acollirà el concert “Per tu, Catalunya”, que suposa un homenatge a la gran música de concert per a cobla i també per a cor i cobla. “Des de la seva creació, a mitjan del segle XIX, la cobla ha estat eina fonamental de difusió de la música popular catalana. Avui, però, més viva que mai, esdevé un instrument dúctil i suggeridor al servei dels creadors actuals”, explica la periodista musical Ana María Dávila al programa de mà.

El concert comptarà amb la Cobla Mediterrània i la Polifònica de Puig-reig, que seran dirigits alternativament per Salvador BrotonsJosep Maria Sauret. Es dona el cas que aquest serà el darrer concert que acollirà la Sala de Concerts durant l’estiu, ja que l’endemà, dia 21, tancarà temporalment fins al 19 de setembre per dur-hi a terme una sèrie de millores tècniques.

El programa té com a epicentre dues obres de Brotons estrenades durant la passada edició del Festival de Pasqua de Cervera, l’abril del 2019. Es tracta del poema simfònic 660 anys, per a cobla i percussió, escrit per commemorar la institucionalització de la Generalitat de Catalunya en assolir els 660 anys. També es presentarà la sardana per a cobla i cor mixt Per tu, Catalunya, del mateix Brotons, que dona nom al títol del concert. També s’hi oferiran poemes simfònics, com Puigsoliu de Joaquim Serra, Sant Martí del Canigó de Pau Casals, i sardanes de concert de Toldrà, Lamote de Grignon i Oltra. Totes són obres cabdals de la música catalana.

Salvador Brotons i Josep Maria Sauret dirigeixen al Palau un concert d’homenatge a la gran música de concert per a cobla i també per a cor i cobla