TRIO DE BARCELONA (c) Eva Guillamet

El 22 de novembre (20h, Petit Palau) el Palau de la Música Catalana acollirà el concert especial de retrobament del Trio de Barcelona, format per Gerard i Lluís Claret i Albert Attenelle. La formació es retroba per commemorar els cinquanta anys de carrera artística dels Germans Claret.

El Trio de Barcelona que van formar Gerard Claret (violí), Lluís Claret (violoncel) i Albert Attenelle (piano), torna a la temporada del Palau després de més de vint-i-quatre anys de la seva darrera actuació junts. Interpretarà el Trio núm. 7, en Si b major, op. 97 de Ludwig van Beethoven, i el Trio núm. 1, en Re menor, op. 49 de Felix Mendelssohn.

La formació, fundada el 1981, va perdurar fins al 1994. Entre els anys vuitanta i noranta va deixar empremta en la música de cambra del nostre país i també de l’estranger en nombrosos concerts i amb una discografia important per a Harmonia Mundi que ha quedat com a referència per a les generacions actuals.  

Aquest concert inaugurarà el cicle Intèrprets Catalans, que el Palau de la Música Catalana dedica als músics de casa nostra. Aquest cicle el completen formacions com el Quartet Gerhard, que oferirà dos concerts, la pianista Maria Canyigueral, la flautista Patrícia de No acompanyada al piano per Vesko Stambolov. Tancarà el cicle el quartet format per Miquel Ramos, clarinet, Joel Bardolet, violí, Pau Codina, violoncel i Carles Marigó, piano.

Retorna el Trio de Barcelona per commemorar els cinquanta anys de carrera artística dels Germans Claret