Jacobs actua al temple modernista per continuar interpretant les òperes fonamentals de Mozart en quatre temporades

Demà dimecres, 27 de maig (19.30 h), el cicle Palau 100 presenta el director belga René Jacobs, que torna al Palau de la Música Catalana per oferir la versió de concert de Don Giovanni de W. A. Mozart amb la Freiburger Barockorchester i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Una cita artística imprescindible en la vida musical de la ciutat, que ha despertat molta expectació i que quasi ha esgotat les localitats. Les versions de Jacobs són sempre esdeveniments culturals de primer ordre, amb aproximacions lluminoses, plenes de vitalitat i humor, justificades per la documentació de l’època i avalades per una gran acollida als escenaris internacionals. Cada generació tria les seves versions de referència d’aquestes òperes mozartianes i sens dubte les de Jacobs són autèntics monuments en què descobrim detalls mai abans destacats.

El concert de demà, amb la interpretació de Don Giovanni, una de les obres musicals i teatrals més importants de tots els temps, suposa el tercer capítol del projecte de llarg recorregut que el Palau va confiar a René Jacobs i que consisteix a interpretar les quatre òperes fonamentals del geni salzburguès en quatre temporades. Unes propostes que han gaudit del favor del públic i de la crítica de Barcelona, que han qualificat les interpretacions de “follia mozartina”, “festa mozartiana” o “lliçó d’estil mozartià” per La flauta màgica (2012-13) i Le nozze di Figaro (2013-14). El projecte, que acabarà amb Così fan tutte la temporada 2016-17, ja ha despertat l’interès dels melòmans d’arreu, tot situant el Palau de la Música Catalana com a impulsor de produccions internacionals.

El mètode de Jacobs consisteix a aplicar els seus talent i treball per situar l’obra tal com podia haver sonat en la seva estrena. Un sistema que aplicarà també en Don Giovanni, una òpera amb una partitura modèlica i plena de nous reptes que ens convida a reflexionar sobre les debilitats de l’ésser humà, les obsessions sexuals del protagonista, el camí de la virtut i l’egoisme com a condemna. Un títol fonamental que ha parlat i que parla a totes les generacions i que compta amb un elenc de luxe, seleccionat pel mateix Jacobs.

Abans del concert s’oferirà la sessió gratuïta Parlem de Música, en aquesta ocasió amb Jaume Radigales (Petit Palau, 18.30 h, aforament limitat).

René Jacobs torna demà al Palau amb la seva versió de Don Giovanni de Mozart