El proper dilluns, 24 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h), quinze dies després de dirigir amb gran èxit la Passió segons sant Mateu de Bach, René Jacobs torna al Palau de la Música Catalana, ara amb la versió de concert de Così fan tutte de W. A. Mozart, al capdavant de la Freiburger Barockorchester i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Simon Halsey, director). El concert a Barcelona forma part d’una gira internacional que portarà l’Orquestra Barroca de Freiburg i René Jacobs a Colònia (22 d’abril), Barcelona (24 d’abril), Seül (28 d’abril) i Xangai (30 d’abril).

Amb aquesta opera buffa mozartiana d’emmascarats i de desemmascaraments, René Jacobs clou el projecte de llarg recorregut amb el Palau de la Música Catalana. Un compromís que es va iniciar el 2012 amb La flauta màgica i que va continuar amb la trilogia Mozart-Da Ponte –un dels binomis més feliços a l’hora de relacionar un músic amb un llibretista–, que comprèn els títols Les noces de Figaro (temporada 2013-14), Don Giovanni (temporada 2014-15) i Così fan tutte (temporada actual).En aquestes tres òperes Jacobs ha comptat amb el Cor de Cambra del Palau, una col·laboració fructífera que ha permès al Cor una estreta relació amb un dels directors més apreciats del panorama internacional.

Così fan tutte és una partitura intel·ligent i plena de girs sorprenents, amb un llibret de Lorenzo Da Ponte que convida a reflexionar sobre la debilitat humana, la fidelitat, la gelosia i el perdó. De fet, el llibret és considerat el millor dels tres que Da Ponte, venecià i poeta al servei de la cort vienesa, va escriure per al compositor de Salzburg.

Els solistes vocals que interpretaran els papers protagonistes d’aquest Così fan tutte, corresponent al cicle Palau 100, seran Robin Johannsen (Fiordiligi), Sophie Harmsen (Dorabella), Mark Milhofer (Guglielmo), Christian Senn (Ferrando), Sunhae Im (Despina) i Marcos Fink (Don Alfonso).

René Jacobs (Gant, 1946), amb una discografia de més de 250 CD i una intensa agenda com a cantant, director, investigador i professor, ha aconseguit una posició eminent en el camp de la música barroca i clàssica. Ha rebut nombrosos premis de la crítica musical internacional, a més d’un Premi Grammy a la millor òpera per l’enregistrament de Le nozze di Figaro de Mozart. Per la seva banda, la Freiburger Barockorchester acumula una carrera d’èxits de prop de trenta anys i és convidada habitual dels auditoris i teatres d’òpera més importants. La seva línia artística es basa en la curiositat creativa per interpretar una composició de la manera més fidel i expressiva possible, individualment i col·lectivament.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova conferència “Parlem de música” entorn del concert, a càrrec de Jaume Radigales.

René Jacobs dirigeix Così fan tutte de Mozart amb la Freiburger Barockorchester i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana al cicle Palau 100