El cantant i compositor Raimon ha presentat avui L’últim recital, l’edició en CD i DVD de l’històric recital celebrat el 28 de maig de 2017 al Palau de la Música Catalana. El recital era el darrer dels 12 que va oferir el cantant de Xàtiva al temple modernista per acomiadar-se del seu públic. Una dotzena d’actuacions que van ser tot un èxit, amb totes les localitats exhaurides. Raimon va escollir el Palau de la Música Catalana per posar punt final a la seva carrera, un escenari que en total ha acollit 56 recitals d’aquest reconegut i estimat cantant.

El nou àlbum, que publica la discogràfica Picap, inclou 2 CD amb les 35 cançons d’aquest darrer recital, a més d’un DVD amb la transmissió que TV3 va fer d’aquesta actuació històrica. Tot això acompanyat d’un llibret de 52 pàgines amb totes les lletres de les cançons en català, castellà, anglès i francès, i servit en format digipack.

Els recitals al Palau van suposar un repàs antològic de la carrera de Raimon i van incloure cançons que feia anys que no interpretava en directe, com la cançó de Victor Jara Amanda, entre d’altres, a més de dues estrenes, dues cançons inèdites que mostren la plenitud creativa amb la qual Raimon va cloure la seva carrera. La primera va ser I nosaltres amb ells, una música que a vegades sembla medieval però amb una lletra actual que no deixa indiferent, i l’altra estrena, una divertida napolitana, plena d’amor i complicitat titulada Napolitana per a tu. Totes aquestes peces estan recollides en L’últim recital.

La publicació de l’àlbum té lloc un any després d’aquell recital i coincideix també amb els 50 anys dels recitals que va oferir a Barcelona i Madrid l’any 1968. Un dels quals va ser al Price i va inspirar la cançó 13 de març –cançó dels creients–, mentre que l’altre recital es va celebrar a la Universitat de Madrid i del qual va néixer com a tribut la peça 18 de maig a la Villa.

Nascut a Xàtiva el 2 de desembre de 1940, Raimon és un dels cantants més reconeguts dins i fora del país. Amb més de cinquanta discos editats –entre directes i enregistraments d’estudi– i sis llibres publicats, és un artista que, pel seu compromís social, ha depassat l’àmbit cultural i musical.

Raimon publica L’últim recital, un doble CD i DVD del seu comiat dels escenaris, celebrat al Palau de la Música Catalana