Els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català introduiran el cantautor amb unes actuacions de benvinguda

Raimon protagonitzarà quatre actuacions consecutives al Palau de la Música Catalana els propers 8, 9, 10 i 11 de maig. Uns concerts en què el reconegut cantant i compositor comptarà amb unes actuacions de benvinguda dels cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català.

Acompanyat a la guitarra per Miquel Blasco i Joan Urpinell, el clarinetista Pau Domènech i Fernando Serena al contrabaix, el cantant i compositor oferirà uns concerts antològics en què interpretarà les cançons més conegudes i de més gran acceptació i d’altres que al llarg dels anys ha anat component, així com composicions més recents i alguna novetat.  

El dia 8 de maig el Cor Mitjans obrirà amb D’un temps, d’un país i Jo vinc d’un silenci; el Cor de Noies iniciarà el concert del dia 9 amb Parlant-me de tu i Veles e vents; el Cor Petits actuarà el dia 10 amb Si miraves l’aigua i Diguem no; mentre que el Cor Jove de l’Orfeó Català obrirà el darrer concert del de Xàtiva amb Al vent i Cançó de les mans.

Raimon arriba al Palau després d’haver estat guardonat amb la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid per la seva trajectòria artística i professional, i dies després d’haver estat distingit amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que atorga Òmnium Cultural, com a reconeixement a la seva obra. Les seves musicacions han contribuït decisivament a la divulgació i popularització d’alguns dels grans autors de la poesia catalana, des de la lírica medieval fins a la poesia contemporània.

Amb més de 50 discos editats, entre directes i enregistraments d’estudi, i sis llibres publicats, Raimon és un artista que ha depassat l’àmbit cultural i musical pel seu compromís social. Encara avui es continuen corejant les cançons més conegudes d’un artista per a qui la cançó és un vehicle expressiu de la poesia.

Els concerts de Raimon són exemples rellevants d’una possible autobiografia col·lectiva, des dels recitals en plena època de dictadura franquista fins avui mateix, i amb concerts històrics com el que va oferir a l’Institut Químic de Sarrià de Barcelona el 1966 o el seu debut en solitari al Palau de la Música Catalana de Barcelona (1967), entre altres actuacions per Catalunya i auditoris internacionals. Des de llavors, Raimon ha ofert 40 concerts al temple modernista del Palau. Els quatre concerts que oferirà aquest mes de maig seran una oportunitat perquè el públic es retrobi amb aquest artista universal.

Raimon presenta els quatre concerts que oferirà al Palau el mes de maig