Els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català introduiran el cantautor en cada un dels quatre concerts amb unes interpretacions de benvinguda

El proper dijous, 8 de maig, Raimon oferirà el primer dels quatre recitals antològics al Palau de la Música Catalana. Un concert que ja ha exhaurit les localitats i que es repetirà els dies 9, 10 i 11 de maig, tres actuacions amb les entrades també pràcticament esgotades. Un èxit rotund del cantant i compositor en el seu retorn al Palau de la Música Catalana.

Acompanyat a la guitarra per Miquel Blasco i Joan Urpinell, el clarinetista Pau Domènech i Fernando Serena al contrabaix, el cantant i compositor de Xàtiva oferirà uns concerts antològics en què interpretarà les cançons més conegudes i de més gran acceptació i d’altres que al llarg dels anys ha anat component, així com composicions més recents i alguna novetat.  

A més, tots quatre concerts inclouran unes actuacions de benvinguda dels cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Així, el dia 8 de maig el Cor Mitjans obrirà amb D’un temps, d’un país i Diguem no; el Cor de Noies iniciarà el concert del dia 9 amb Parlant-me de tu i Veles e vents; el Cor Petits actuarà el dia 10 amb Si miraves l’aigua i Diguem no, mentre que el Cor Jove de l’Orfeó Català obrirà el darrer concert de Raimon amb Al vent i Cançó de les mans.

Raimon arriba al Palau després d’haver estat guardonat amb la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid per la seva trajectòria artística i professional, i després d’haver estat distingit amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que atorga Òmnium Cultural, com a reconeixement a la seva obra. Les seves musicacions han contribuït decisivament a la divulgació i popularització d’alguns dels grans autors de la poesia catalana, des de la lírica medieval fins a la poesia contemporània.

Amb més de 50 discos editats –entre directes i enregistraments d’estudi– i sis llibres publicats, Raimon és un artista que ha depassat l’àmbit cultural i musical pel seu compromís social. Encara avui es continuen corejant les cançons més conegudes d’un artista per a qui la cançó és un vehicle expressiu de la poesia.

Els concerts de Raimon són exemples rellevants d’una possible autobiografia col·lectiva, des dels recitals en plena època de dictadura franquista fins avui mateix, i amb concerts històrics com el que va oferir a l’Institut Químic de Sarrià de Barcelona el 1966 o el seu debut en solitari al Palau de la Música Catalana (1967), entre altres actuacions per Catalunya i auditoris internacionals. Des de llavors, Raimon ha ofert 40 concerts al temple modernista del Palau. Els quatre concerts que oferirà aquest mes de maig seran una oportunitat perquè el públic es retrobi amb aquest artista universal.

Raimon omple el Palau en els quatre recitals antològics