Tots som Orfeó i tots som Escola

Pablo Larraz, director de l'Orfeó Català i del Cor Jove i director artístic de l'Escola Coral

És un honor presentar-vos la programació coral de l’Orfeó Català i l’Escola Coral de la temporada 2023-24. Una proposta de concerts que posa de manifest el projecte en què estem treballant des de fa un any: l’enfortiment dels lligams entre l’Orfeó i l’Escola i la consolidació de l’equip humà que els integren.

Un equip format per Montserrat Meneses com a sotdirectora de l’Orfeó Català i Oriol Castanyer com a codirector del Cor Jove, i amb els directors convidats Lluís Vilamajó, Basilio Astúlez i Simon Halsey, i també amb la resta de directores: Buia Reixach, Glòria Coma, Glòria Fernàndez i Mercè Pi. A més de tot l’equip de professors de cant i de llenguatge musical.

Crec fermament que amb aquest nou equip estem contribuint a una millora i projecció continuada dels nostres cors; hem remodelat el llenguatge musical i vivim en comunitat un sentiment creixent de família. Però a més, la darrera temporada vam establir aliances artístiques de primer nivell, entre les quals va destacar la gira amb la Filharmònica de Berlín, que va situar l’Orfeó Català al costat d’una de les millors orquestres del món.

Estem molt contents de poder oferir una programació molt interessant per a tots els cors de la casa. Amb reptes que ens permeten seguir creixent, tot divulgant i promovent la música coral amb la màxima qualitat possible.

Enguany destaquem el projecte internacional amb Thomas Hengelbrock i el Balthasar Neumann Chor & Ensemble, que permetrà a l’Orfeó Català, juntament amb el Cor de Cambra, un concert al Palau i una gira per Hamburg, amb el Requiem de Brahms i Lobgesang de Mendelssohn. També voldria destacar especialment el concert que oferirem “Al voltant” d’Ola Gjeilo, el mundialment reconegut compositor convidat d’aquesta temporada del Palau, i a qui l’Orfeó Català i els cors de l’Escola Coral oferirem un homenatge, amb el mateix compositor al piano.

A més dels enriquidors intercanvis amb cors de Portugal, que faran el Cor Jove i el Cor Infantil, volem seguir donant prioritat al nostre territori. El nostre estimat projecte Xarxa Coral, engegat fa dotze anys, continuarà sent un dels eixos principals de la temporada: enguany hi participaran l’Orfeó Vigatà (Vic) i la Coral Escriny (Santpedor). En la mateixa línia, seguirem treballant per connectar-nos amb altres entitats corals, sobretot en l’etapa jove i infantil, per tal de ser fidels al nostre llegat històric i esdevenir referents i motors del cant coral del nostre país.

Projectes destacats dels cors