El proper dimecres, 8 de novembre (20.30 h, Sala de Concerts), el Palau de la Música Catalana rebrà la visita de Piotr Anderszewski, considerat un dels grans intèrprets del teclat. Pianista reconegut per la intensitat i originalitat de les seves interpretacions, el músic polonès presentarà un programa que inclou dues de les seves especialitats, W. A. Mozart i F. Chopin, dins el cicle Palau Piano, dedicat als grans pianistes.

El recital començarà amb dues obres de Mozart, la creativa Fantasia en Do menor, una composició d’una potència visionària sorprenent que alterna passatges de gran delicadesa amb d’altres que són grandiloqüents i vertiginosos, i la Sonata en Do menor, amb la mateixa tonalitat que l’anterior. “Mozart no parla d’ell mateix, sinó que parla de tots nosaltres; escriu la música de l’ésser humà”, diu el pianista. La seguirà la Polonaise Fantaisie, op. 61 de Chopin, també coneguda com a “Polonesa brillant”, una peça d’un gran compositor polonès en les mans d’un dels seus compatriotes.

Ja a la segona part, Anderszewski interpretarà la segona sèrie de l’obra On an overgrown path (En un camí obert) de L. Janáček, composició que plasma els sons de la naturalesa en constant creixement i transformació. Clourà el recital la Suite anglesa núm. 6 de J. S. Bach, peça de gran complexitat polifònica inspirada en balls tradicionals, amb un últim moviment (“Gigue”) que esdevé un dels exercicis de teclat més sorprenents de la producció bachiana.

Piotr Anderszewski és considerat un dels músics més extraordinaris de la seva generació. Aclamat per públic i crítica, ha actuat a les principals sales de concerts d’arreu del món i ha col·laborat amb les grans orquestres i també n’ha dirigit. Alguns dels seus enregistraments han estat premiats, com el disc dedicat a l’obra pianística de Robert Schumann amb un premi Echo Klassik el 2011. El seu enregistrament més recent, editat el febrer del 2017, és dedicat a Mozart i Schumann.

Piotr Anderszewski, el referent polonès del teclat, presenta al Palau de la Música Catalana un programa amb obres de Mozart, Chopin, Janáček i Bach