20240612 WEB Concert Diada Pau Casals 2024

Piemontesi, Capuçon & Müller-Schott

—Diada Pau Casals 2024

Fitxa artística

Francesco Piemontesi, piano
Renaud Capuçon, violí
Daniel Müller-Schott, violoncel

Programa

F. J. Haydn: Trio núm. 39, en Sol major, Hob. XV:25, “Gipsy”
M. Ravel: Trio (1914)
J. Brahms: Trio núm. 1, en Si major, op. 8

Detalls

Una vetllada emmarcada dins la Diada Pau Casals Barcelona i amb la qual celebrem i commemorem el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb el Palau de la Música Catalana i la dimensió musical internacional del mestre.

El format trio va ocupar un lloc especial en la vida musical de Casals. Primer va formar part del famós Trio Cortot Thibaud Casals durant gairebé 30 anys. Després, durant dues dècades, va haver-hi innombrables concerts a Prada i Puerto Rico (i fins i tot a la Casa Blanca o a la casa natal de Beethoven) en companyia dels més grans intèrprets de l’època (els pianistes Serkin, Horszowski, Istomin, Kempff, Arrau i els violinistes Stern, Menuhin, David i Igor Oïstrakh, Grumiaux…). Va ser un intens plaer per a ell compartir aquest repertori en un format en el qual tots els intèrprets s’escolten i s’inspiren mútuament. Lluny d’una interpretació refinada, calculada i previsible, en el trio s’ajuntaven l’ímpetu, la llibertat i la comunió musical.

Aquest és també l’esperit del concert de la Diada Pau Casals 2024. Tres grans solistes de diferents països, que es coneixen i s’aprecien, però que mai han tocat junts en trio, uneixen les seves forces per a retre homenatge a Casals en el “seu” Palau de la Música Catalana. Francesco PiemontesiRenaud Capuçon i Daniel Müller-Schott han triat un programa que faria les delícies de Casals: el famós Trio Gitano de Haydn, el Trio de Ravel, que Casals va tocar per al compositor el 1921, i el Primer de Brahms, l’adagi del qual conté una de les frases més belles mai escrites per al violoncel.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 12 Juny 2024
    Dimecres
    20:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:De 22 a 35 euros
Organitzen:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música i Fundació Pau Casals

Taquilles

C/ Palau de la Música, 4-6,
08003 Barcelona
T. 932 957 207 
[email protected]

De dilluns a divendres: de 9 a 21 h.
Dissabtes: de 9.30 a 21 h.
Diumenges i festius: de 9.30 a 13 h i 2 hores abans dels concerts (per la venda del dia).

Piemontesi, Capuçon & Müller-Schott