VIARNÈS, Carles

Demà dissabte, 27 de febrer, a les 20 h tindrà lloc al Petit Palau l’espectacle Temps perdut per a un art inútil. Un concert que combina piano, electrònica i visuals, i que convida a reflexionar sobre la relativitat del temps en relació amb el canvi d’hora que tindrà lloc la matinada del 28 de març.

Inspirats en Oscar Wilde i el seu Retrat de Dorian Gray, el pianista i compositor Carles Viarnès i la visualista Alba G. Corral, artista convidada de la temporada del Palau, exploren la bellesa de la inutilitat de l’art, la contemplació que es perd i el temps que s’escapa sense remei. “És el desig incontrolable de demanar una hora més a la nit. Però el temps és, tanmateix, implacable. La lluita entre allò que s’esvaeix i allò que es grava ben endins. Viarnès i Corral produeixen bellesa i una brega contra la seva pròpia fragilitat en un concert, concebut originalment per a la matinada del canvi d’hora de tardor, que la pandèmia ha acabat traslladant d’època i horari, posant més de manifest encara aquesta fragilitat humana que ens exposa a mercè de les agulles del rellotge”, tal com explica el programa de mà del concert.

El concert s’emmarca en el cicle Palau Fronteres, creat aquesta temporada amb la voluntat d’oferir al públic noves perspectives de descoberta i gaudi. Són propostes que basculen entre la música clàssica i la contemporània gràcies a nous formats i expressions artístiques. Les properes cites del cicle són el concert de Noa, Letters to Bach, que es va posposar al 5 de maig; la celebració del 25è aniversari d’El Primer Palau, amb obres de Marc Timón (17 de maig); el concert de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC (20 de maig); el recital de Mari Samuelsen, titulat De Bach a Richter, el 31 de maig, i l’òpera Mariana en sombras de García Demestres, que s’oferirà al Petit Palau el 17 de juny.

Piano, electrònica i visuals es troben en un espectacle amb Carles Viarnès i Alba G. Corral al Petit Palau