Aquesta serà la primera de les participacions del reconegut director belga al Palau, en el projecte d'interpretació de les quatre òperes cabdals de Mozart en quatre temporades consecutives.

El divendres 23 de novembre, a les 20.30 h, el cicle de concerts Palau 100 presentarà al Palau de la Música Catalana l'òpera de Mozart La flauta màgica en versió de concert a càrrec del director belga René Jacobs. El Palau oferirà en primícia a l'Estat espanyol aquesta aproximació a una obra tan celebrada.  La interpretació de La flauta màgica és l'inici d'un projecte artístic de llarg recorregut en què René Jacobs, durant quatre temporades consecutives, oferirà al Palau quatre òperes fonamentals de Mozart: La flauta màgica (2012-13), Le nozze di Figaro (2013-14), Così fan tutte (2014-15) i Don Giovanni (2015-16). A més de ser una mostra del discurs artístic propi del Palau de la Música Catalana, constitueix tot un esdeveniment cultural poder gaudir de la implicació personal d'una figura internacional tan rellevant com René Jacobs.

La versió que Jacobs oferirà a Barcelona de La flauta màgica, dirigint l'Akademie für Alte Musik Berlin, el RIAS Kammerchor i un repartiment de solvents cantants seleccionats pel director, és una versió historicista, lluminosa, plena de vitalitat i humor, i justificada per la documentació de l'època. Jacobs, en la seva aproximació a la partitura original, fa una restitució de l'obra en el seu context històric. El seu mètode consisteix a aplicar el seu talent i treball per situar l'obra tal com podia haver sonat en la seva estrena. D'una impecable dramatització i complementada amb tints d'humor (enriquits pels sorolls de l'acció i per les invencions musicals), aquesta recerca dóna un resultat en què triomfen la musicalitat i la vitalitat. És la relectura d'un conte infantil amb gran profunditat i amb espectacularitat musical.

Les versions de Jacobs de la música de Mozart interpretades als grans centres de producció musical d'arreu han rebut els comentaris més elogiosos de la crítica internacional, com també els enregistraments exclusius pel segell Harmonia Mundi, que han estat distingits amb els màxims guardons.

Palau 100 presenta René Jacobs amb La flauta màgica al Palau de la Música Catalana