Oferirà un programa exigent centrat en Beethoven, Chopin i Prokófiev

El dimarts 13 de novembre de 2012, a les 20.30 h, debutarà a Palau 100 l'extraordinària pianista Khatia Buniatishvili. Nascuda a Geòrgia l'any 1987, interpretarà un programa exigent centrat en obres majúscules de la literatura pianística de tots els temps. Buniatishvili, que va debutar amb sis anys com a solista amb orquestra, torna al Palau de la Música Catalana després de la seva primera actuació l'any 2011.

La intèrpret, seguidora del pianisme de Martha Argerich, arribarà a Barcelona després d'una gira pel Japó per presentar un programa que inclou dues peces de Chopin: Balada núm. 4, que comença en un ambient màgic i de somni i que acaba d'una manera trepidant i energètica,  i la Sonata núm. 2, que inclou una de les pàgines més famoses de Chopin, la Marxa fúnebre que en configura el tercer moviment. De Beethoven sentirem Appassionata, una obra composta l'any 1804 que va sorprendre el públic del moment per la seva durada, canvis sobtats de tonalitats i amb un moviment perpetu al final d'un cert misteri i agitació. Clourà el concert la Sonata núm. 7 de Prokófiev, la més virtuosística del compositor, escrita arran de la barbàrie de la guerra.

Es tracta de quatre obres del gran repertori pianístic caracteritzades per una dificultat tècnica i que tindrem el privilegi de sentir interpretades per una de les pianistes més rellevants de la seva generació, amb un temperament inusual per a la seva edat. Buniatishvili ha enregistrat dos àlbums, dedicats respectivament a Liszt i a Chopin (Sony).

Preus: d'11 a 56 euros

Palau 100 presenta l’extraordinari talent de la pianista georgiana Khatia Buniatishvili