El proper dijous, 4 d’abril de 2013, a les 20.30 hores tindrà lloc l’onzè concert de la temporada del cicle Palau 100. Una sessió protagonitzada per la interpretació d’Ivan el Terrible de Serguei Prokóviev, en què el narrador serà l’actor català Sergi López i que comptarà amb figures internacionalment reconegudes, com la contralt Ewa Podleś. L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau seran les formacions corals, acompanyades per l’Orquesta Sinfónica de Galicia, que sota la direcció de Víctor Pablo Pérez donaran forma a aquesta obra de gran força dramàtica i expressiva.

La partitura, fruit de la col·laboració entre el compositor i el cineasta Serguei Eisenstein, va ser escrita com a banda sonora del film del mateix nom. Una música, amb parts corals de màxima brillantor, amb valor i identitat pròpia, que s’interpreta a les sales de concerts per la seva capacitat descriptiva, un gran lirisme i l’enlluernadora màgia orquestral de Prokófiev. Un dels més internacionals dels actors catalans, Sergi López, trepitjarà l’escenari del Palau de la Música per narrar l’èpica història russa.

Abans d’aquesta segona part, però, l’orquestra i els cors oferiran la primera obra religiosa del compositor resident de la temporada 2012-13 del Palau, Joan Guinjoan: In tribulatione mea invocavi Dominum. Una ambiciosa partitura simfonicocoral, en què el cor té màxim protagonisme, i en què ens trobem un  Guinjoan en estat pur, de llenguatge lliure i eclèctic al servei del poder emocional de la música.

 

Palau 100 acollirà dijous una versió d’Ivan el Terrible amb l’actor Sergi López, la contralt Ewa Podleś, l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i l’Orquesta Sinfónica de Galicia, sota la direcció de Víctor Pablo Pérez