El proper dijous 9 de febrer (Sala de Concerts, 20.30 h), torna al Palau de la Música Catalana la Balthasar Neumann Chor & Ensemble, un dels grups més destacats del món en la interpretació amb criteris històrics, dirigida en aquesta ocasió per Pablo Heras-Casado, actualment un dels directors espanyols de més projecció internacional.

Després de l’extraordinària experiència amb la interpretació al Palau de la Missa en Si menor de Bach (temporada 2014-15) amb seu titular, Thomas Hengelbrock, ara la formació alemanya oferirà una selecció d’obres de Selva morale e spirituale de Claudio Monteverdi. Amb aquest concert del cicle Palau 100, el Palau de la Música Catalana se suma a les commemoracions de l’Any Monteverdi amb motiu del 450è aniversari del naixement d’aquest compositor cabdal en la història de la música i al qual dedicarà altres concerts aquesta i la propera temporada.

“He estat fascinat per aquest repertori des de jove. Poder oferir-lo és un autèntic somni”, explica Pablo Heras-Casado. Selva morale e spirituale és un recull format per quaranta obres, del qual s’oferiran una selecció de 16 en aquest concert, que inclouen misses, fragments de misses, motets, himnes, salms i madrigals morals, amb de textos de perfil moral i espiritual construïts sobre una arquitectura musical que resumeix la mateixa essència de modernitat de la qual Monteverdi va ser un dels exponents principals. Un veritable passeig sonor per la millor selecció antològica dels trenta anys de feina creativa desplegada per l’Oracolo della Musica a la basílica veneciana de Sant Marc, del 1613 fins a la seva mort, el 1643, dos anys després de la publicació del recull que s’interpretarà. L’obra testimonia el treball acurat de l’autor i representa un dels moments més daurats de la música veneciana, alhora que permetentendre l’esperit avantguardista que va portar Monteverdi a experimentar estils, gèneres i maneres musicals, sempre amb un ple domini del llenguatge que l’ha convertit en un dels genis indiscutibles del seu temps.

El Balthasar Neumann Chor, un dels vint millors cors del món, segons la revista «Gramophone», i la Balthasar Neumann Ensemble van ser fundats per Thomas Hengelbrock els anys 1991 i 1995, respectivament. Per la seva banda, la trajectòria de Pablo Heras-Casado com a director és inusualment variada, ja que inclou el gran repertori simfònic i operístic, interpretacions històriques i també partitures contemporànies. Ha dirigit les grans orquestres internacionals i ha enregistrat amb els solistes més destacats.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova conferència “Parlem de música” entorn del concert, a càrrec de Joan Vives.

Pablo Heras-Casado dirigeix Selva morale e spirituale de Monteverdi amb els Balthasar Neumann Chor & Ensemble al Palau de la Música Catalana