El concert presenta tres solistes excepcionals: Isabelle Faust, Jean-Guihen Queyras i Alexander Melnikov

El proper dilluns, 28 d’abril, el director granadí Pablo Heras-Casado debutarà al Palau de la Música Catalana per dirigir la Freiburger Barockorchester i tres solistes excepcionals: Isabelle Faust (violí), Jean-Guihen Queyras (violoncel) i Alexander Melnikov (piano), en una sessió dedicada als principals concerts per a solista de Robert Schumann. En aquesta ocasió tan especial, el concert començarà amb el Nachtlied de Schumanninterpretat per l’Orfeó Català, que completarà la seva actuació amb dues de les Cançons gitanes de Brahms, que el cor oferirà amb l’acompanyament de Melnikov. Una oportunitat per a la formació catalana de col·laborar amb un dels directors d’orquestra més cotitzats del moment en el cicle estrella de la Fundació, Palau 100.

Heras-Casado arriba al Palau en el marc d’una gira europea amb l’orquestra alemanya, després d’haver debutat aquesta temporada amb la Filharmònica de Nova York, London Symphony, Philharmonia de Londres i Gewandhaus de Leipzig. A més, ha dirigit Rigoletto al Metropolitan de Nova York i diverses produccions operístiques al Teatre Mariinski de Sant Petersburg. Heras-Casado és dels pocs directors espanyols que ha dirigit la Filharmònica de Berlín.

En la primera part, el director conduirà l’orquestra i Alexander Melnikov en el Concert per a piano de Schumann, un diàleg entre orquestra i solista que, segons paraules del mateix compositor, és una obra “entre concert, simfonia i gran sonata”. Ja en la segona part, amb Isabelle Faust i el seu Stradivarius Bella Dorment (1704) s’oferirà el Concert per a violí en Re menor que Schumann va compondre l’any 1853 per explorar el virtuosisme i les possibilitats tècniques de l’instrument. Clourà la vetllada el virtuosístic Concert per a violoncel de Schumann interpretat per Jean-Guihen Queyras, violoncel·lista que la temporada passada ens oferí un dels recitals més destacats: la integral de les Suites de J. S. Bach.

Pablo Heras-Casado debuta dilluns al Palau amb un monogràfic de Schumann, al costat de la Freiburger Barockorchester i l’Orfeó Català